Megoldódott a leányvári gyilkosság rejtélye, elítélték a gyilkost

Vágólapra másolva!
Egy leányvári férfi brutális kegyetlenséggel végzett egyik barátja nagymamájával. Tíz évvel később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói jöttek rá, hogy ki ölte meg az asszonyt. Elfogták és kihallgatták a férfit, aztán bíró elé állították gyilkosság vádjával. A Tatabányai Törvényszék ma hozott ítéletet az ügyben. 
Vágólapra másolva!

A férfi és a barátja többször is ivott együtt az utóbbi nagymamájánál, ezért az idős asszony és férfi is ismerte egymást. 2009. január 1-jén délután a férfi részegen átment az asszonyhoz, mert azt hitte, ott találja a barátját.

Az asszony leültette a konyhában és alkohollal kínálta.

Egy ideig vártak, a férfi közben ivott. Aztán az asszony egy idő után azt mondta neki, hogy most már menjen el.

A férfi elindult kifelé a házból, miközben az asszony többször mondta neki, hogy menjen el, mert részeg. Ettől annyira ideges lett, hogy az előszobában meglökte a nyugdíjast.

Az asszony elesett. A férfi megverte, nagyon erősen szorította a nyakát, rátaposott és rátérdelt a mellkasára.

Aztán valóban elment, az asszonyt pedig ott hagyta, ahol megölte. Nem a kapun sétált ki, a telek hátsó részén keresztül menekült el. Az áldozat belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az ügyészi javaslattal egyezően 10 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A megoldatlan ügyeket megoldó Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály munkáját megismerheti a Life TV-n sugárzott Kiemelt ügyek Kovács Noémivel című műsor első évadából.