Élettársa halálát okozta egy figyelmetlen sofőr

Vágólapra másolva!
Az ügyészség halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre az előtte lévő, forgalmi okokból megálló kamiont, így nekiütközött. A balesetben a férfi élettársa meghalt, ő pedig súlyosan mesérült.
Vágólapra másolva!

A férfi június 11-én, kora délután, 15 óra körül egy mikrobusszal haladt a megengedettnél kisebb sebességgel a 4808. számú úton Hosszúpályi felől Pocsaj irányába. A jobb első ülésen ült élettársa, mindketten becsatolt biztonsági övvel közlekedtek. Az idő derült és napos volt, a forgalom sem volt nagy, így a külső körülmények nem gátolták a férfit abban, hogy figyeljen a közlelekedési szabályokra.

A 4808. számú úton vele azonos forgalmi sávban,

előtte haladt egy nyergesvontató a hozzá kapcsolt félpótkocsival, amely forgalmi okok miatt megállt.

A mögötte közlekedő férfi ezt

túl későn észlelte, a baleset elkerülése érdekében vészfékezett és a kocsit balra kormányozta, ennek ellenére nekiütközött a félpótkocsi hátuljának. Az ütközésben a férfi élettársa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen belehalt, emellett a férfi is súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök befejezték a nyomozást az ügyben.

Az ügyészség a férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben.