Gyurcsány bizalmasa, Vadai Ágnes megint álhírekkel támadja a külhoni magyarokat

Vadai Ágnes; Gyurcsány Ferenc ARCKIFEJEZÉS fórum FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása mosolyog politikus politikusnő SZEMÉLY utcafórum
Karcag, 2015. április 21. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumán Vadai Ágnes alelnökkel Karcag főtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésű utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-párti Vadai Ágnes országgyűlési képviselő ezúttal a koronavírus elleni oltás kapcsán intézett támadást a külhoni, azon belül is a legnehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyarok ellen. A baloldali politikus álhíreket is megfogalmazott, szerinte ugyanis nem szükséges az oltási regisztrációhoz magyarországi TAJ-szám, egyes kárpátaljai magyarokról pedig hamisan azt állította, hogy nem tudnak magyarul, tehát leukránozta őket. Vadai magyarellenes uszítására reagált a Fidesz, elítélve a politikus gyalázatos magatartását. A nagyobbik kormánypárt közleményében ez áll: „A baloldal a járvány harmadik hulláma közben is azzal van elfoglalva, hogy támadja a védekezést, szembe fordítsa egymással a magyarokat és folytassa az oltásellenes kampányát."
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője és egyik alelnöke, Vadai Ágnes hétfőn támadta meg a kárpátaljai magyarokat. A közösségi oldalára írt bejegyzésében hamisan azt állította, hogy a kárpátaljai magyarok egy része nem tud magyarul...

Forrás: Facebook

A Gyurcsány-párti politikus ezáltal tulajdonképpen leukránozta a kárpátaljai magyarokat.

Szerdán Vadai ismét megtámadta a külhoniakat.

Forrás: Facebook

A Facebook-oldalán közzétett videójában valótlanul azt mondta, hogy magyarországi társadalombiztosítási jogviszony (TAJ-szám) nélkül is beoltják a kárpátaljaiakat, de ez nem igaz, mert az oltási regisztrációnál kötelező a TAJ-szám és a magyarországi lakcím megadása. Ez az alábbi űrlapból egyértelműen kiderül.

Forrás: vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapja alapján pedig világossá válik, hogy TAJ-kártyát a Magyarországon született, Magyarországon élő – magyar lakcímmel rendelkező – magyar állampolgár a születésekor kap, más jogosultaknak pedig igényelni kell. A megállapodáson alapuló jogosultság esetén a sürgősségi ellátásra való jogosultság bizonyítására külön igazolás szolgál, a TAJ-kártya csak 24 havi járulék megfizetését követően állítható ki.

Tehát csak az igényelhet TAJ-kártyát, aki legalább két éve Magyarországon dolgozik és fizeti a társadalombiztosítást.

A külföldön született újszülöttek esetén szükséges a magyarországi anyakönyvezési eljárás lefolytatása, amelynek lezárását követően, magyarországi lakóhelyet igazoló lakcímkártya birtokában igényelhető az újszülött részére a TAJ-kártya. A kettős biztosítás tilalmára tekintettel újszülött részére igényelt TAJ-kártya esetén is szükséges annak igazolása, hogy a gyermek külföldön nem biztosított.

Ebből az a lényeges, hogy

magyarországi lakcímkártya nélkül TAJ-kártyát nem lehet igényelni.

Közleményben reagált a Fidesz Vadai magyarellenes uszítására

A Fidesz közleményében az áll: „Az oltásellenes baloldal ismét a határon túli magyarok ellen uszít – Reagálás Vadai Ágnes (DK) sajtótájékoztatójára".

Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes Forrás: MTI/Mészáros János

A baloldal a járvány harmadik hulláma közben is azzal van elfoglalva, hogy támadja a védekezést, szembe fordítsa egymással a magyarokat és folytassa az oltásellenes kampányát.

A baloldal tehát továbbra is oltásellenes, mert folyamatosan lebeszélik az embereket a vakcinákról és bizonytalanságot keltenek.

Azt a veszélyeztetett idős vagy beteg embert, aki miattuk nem fogadja el a felkínált oltást, életveszélybe sodorják. Emberek halhatnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt!

– írja a nagyobbik kormánypárt sajtóközleményében.

Korábban is támadta Vadai a külhoni magyarokat

Ahogy arról az Origo beszámolt, Vadainak néhány napja azzal volt problémája, hogy a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül támogatja a vajdasági magyar médiát. A támadásai közé akkor is bekerült egy álhír, miszerint a helyi magyar média a Fideszhez köthető, ami egyértelműen hazugság.

Vadai Ágnes továbbá forrásmegvonással fenyegette meg a vajdasági magyar médiát, amennyiben a Gyurcsány-koalíció 2022-ben hatalomra kerül.

A DK politikusa február végén pedig azt kifogásolta, hogy magyar kormányzati támogatással épült a székelyföldi Marosszentgyörgyön egy műjégpálya. Vadai a témát összekötve a Tisza magyarországi szakaszának a szennyezettségével, kétértelműen arra utalt, hogy

„AMI ROMÁNIÁBÓL JÖN, AZ MINDEN MOCSOK".

Egy másik bejegyzésében pedig – szokásához híven – a kárpátaljai nyugdíjasokat támadta, visszahozva a Gyurcsány-párt unalomig ismert kommunikációs paneljét „az ukrán nyugdíjüzletről",

LEUKRÁNOZVA EZÁLTAL A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT.

Arról, hogy a Gyurcsány-koalíció tagjai az elmúlt években milyen durva magyarellenes kampányt folytattak, az Origo itt írt részletesen.