Korrupt ügyvédeket fogtak el Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Egy folyamatban lévő büntetőügyben bírta rá a tanúkat egy ügyvéd, hogy fizetség ellenében változtassák meg a vallomásukat. Őt, valamint további öt férfit és két nőt hamis tanúzás és közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A 44 éves férfi 2020 februárjában Salgótarjánban, két büntetőeljárásban jogi képviselőként eljárva, az ügyekben szereplő személyekkel, vagy azok hozzátartozóival egyeztetve több embert - egy esetben pénz ellenében -

rábírt arra, hogy terhelő vallomásaikat megváltoztassák.

Egy esetben

egy másik jogi képviselővel közösen bírta rá a sértettet vallomása visszavonására,

valamint a férfi egy esetben egy hamis vallomást is készített, amely alapján az egyik közjegyzői irodában hamis közokirat készült.

A rendőrség március 24-én Salgótarjánban és Karancslapujtőn összesen hét ingatlanban, közöttük két ügyvédi és egy közjegyzői irodában tartottak kutatást. Az akció során

hat embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként,

továbbá a 44 éves terheltet és az egyik férfi társát őrizetbe vették.

A nyomozók a kutatás során az egyik férfi lakásán növényi törmeléket találtak, amelyen az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A férfival szemben kábítószer birtoklása vétség miatt is büntetőeljárást indított a hatóság.