A hatmilliós Jakab Péter folytatja, a kisembert játszva turnézza körbe a sajtót

ORBÁN Viktor; JAKAB Péter
Hatalom kellene neki
Vágólapra másolva!
Miután az Origo ismertette a tescós parizerrel és a paprikás krumplival kampányoló Jakab Péter Jobbik-elnök anyagi helyzetét, miszerint havonta 6,2 millió forintos frakcióvezetői keretből gazdálkodhat, újra kisember-kampányba kezdett. A milliomos pártelnök - akit egyébként sokan egyszerűen úgy hívnak, hogy a "hatmilliós Jakab" - több baloldali sajtótermékben is azt bizonygatta, mennyire szegény, és mennyire megveti a luxust. 
Vágólapra másolva!

Jakab Péter a napokban azzal próbálta magára vonni a figyelmet, hogy több posztjában is a "nép egyszerű gyermekeként" mutatkozott. Az egyik fotón tescós parizert evett Piros Arannyal és kiflivel, a másikon gyermekei társaságában paprikás krumplit.

A kisember-kampány miatt megnéztük, hogy a baloldali pártelnök milyen anyagi körülmények között él. Ebből kiderült, hogy a Jobbik frakcióvezetőjeként

Miután cikksorozatunk megjelent, Jakab Péter váratlanul sajtóturnéra indult annak érdekében, hogy bebizonyítsa: közel két és félmilliós fizetése ellenére ő bizony egy klasszikus kisember. Először abba az N1TV-be ment be, aminek a működésére gyakorlatilag ő adja a pénzt.

"Azt gondolhatják, hogy ezzel Jakab Péter egy politikai terméket akar előállítani, és meg akarja mutatni, hogy egy kisember. Ki kell ábrándítanom őket, Jakab Péter imádja a parizert, amikor meg ezzel fotózkodik, akkor éppen ezt ebédeli. A parizer mellett a paprikás krumplit is imádom" - szabadkozott a fizetését tekintve a felső tízezerhez tartozó politikus. Az N1TV egyébként annyira fontosnak találta a témát, hogy a felek több mint három percig beszélgettek parizerekről, paprikás krumplikról, és annak folyományairól.

Jakak Péter folytatja a kampányát Forrás: MTI/Illyés Tibor

A régi indexesek blogjának érdeklődését is felkeltette az ügy, ezért nagyinterjú keretében biztosítottak terepet Jakabnak arra, hogy bebizonyíthassa kisemberi mivoltát. A hétfőn megjelent beszélgetésből kiderült, hogy kedvenc étele a parizeres kifli, a paprikás krumpli és a sztrapacska, de gond nélkül megeszi a túrós batyut is. A baloldali politikus/kisember még arról is beszélt, hogy akkor engedi el igazán magát, ha "egy jó nokedlis paprikás krumplit" ehet, a whiskey-t viszont már nem annyira szereti.

A beszélgetés során - milyen meglepő - nem igazán kapott kemény kérdést a Jobbik-elnök, így nem került szóba, hogy mindez mennyire hiteles egy milliomos pártelnöktől.

Hiába zsidózott, Bíró László lehet a Jobbik jelöltje a tiszaújvárosi előválasztáson

Az interjúban szóba került a borsodi időközi választáson vereséget szenvedő baloldali jelölt, Bíró László is. Mint ismert, a jobbikos politikus kényelmetlen helyzetbe került azzal, hogy nyilvánosságra került több korábbi antiszemita megnyilvánulása is.

"Biztos, hogy meg fogja magát méretni, aztán majd a választók eldöntik, hogy nekik pár komment a fontos, vagy az, hogy végre normális életük legyen a saját szülőföldjükön" - így válaszolt Jakab arra kérdésre, hogy a Jobbik Bírót indítja-e a tiszaújvárosi-szerencsi körzetben az előválasztáson.

A baloldali pártelnök egyébként kitért a Gyurcsány Ferenccel való összefogásra is. "A legnagyobb lépés – nekem személy szerint is – az volt, amikor augusztusban, mondjuk, le kellett, hogy üljek Gyurcsány Ferenccel. És ez eldőlt: ha a helyzet úgy hozza, hogy le kell ülni, akkor le kell ülni. Ezen nem múlhat a kormányváltás. Kinőttünk az óvodából, tényleg" - fogalmazott a politikus, aki szavai szerint kinőtte az óvodát.