Adományokkal köszöni meg a kórházi dolgozók munkáját egy baráti társaság

Adomány érkezik a Szent Imre Kórház dolgozóinak részére a "Támogassuk a segítőket" csoporttól.
Adomány érkezik a Szent Imre Kórház dolgozóinak részére a "Támogassuk a segítőket" csoporttól.
Vágólapra másolva!
Csaknem fél éve egy baráti közösség úgy döntött, hogy adományokkal segítik a kórházi dolgozókat - orvosokat, ápolókat. A lakóközösség összefogott, egy zárt facebook-csoportot hoztak létre "Támogassuk a segítőket" néven, és időről-időre megszervezik az adományok gyűjtését, a vásárlást és a szállítást. Már tíz esetben vittek ajándékokat, gyümölcslevet, tejet és tartós élelmiszereket különböző kórházakba - előtte persze mindig megbeszélik az adott kórházzal, hogy mire lenne szükségük. A 72 fős csoport képviselői azt mondták az Origónak: azt szeretnék, ha a kórházi dolgozók éreznék, hogy gondolnak rájuk. Az adományokkal szeretnék kifejezni a szeretetüket és a tiszteletüket az orvosok és a nővérek iránt. A Szent Imre Kórház főigazgatója, Bedros J. Róbert az Origónak azt mondta: az egészségügyi dolgozók éppen az ilyen gesztusokból, a segíteni akarásból, az így megnyilvánuló támogatásból merítenek erőt a legnehezebb időkben is.
Vágólapra másolva!

Székely Farkas és Eszter András, a baráti közösség két tagja azt mondta az Origónak adott videóinterjúban, hogy addig folytatják az adományok gyűjtését és a kórházi dolgozók támogatását, ameddig úgy érzik, szükség van rájuk. Amíg van hová vinni a csomagokat, addig folyamatosan gyűjtenek, vásárolnak és szállítanak. A baráti közösség tagjai a saját pénzükből adakoznak - nincsenek támogató cégek vagy alapítványok.

A Szent Imre Kórház főigazgatója, Bedros J. Róbert az Origónak azt mondta: "A járvány első hullámát jellemző társadalmi szolidaritás mára sajnos alább hagyott – érthető, hiszen az emberek belefáradtak ebbe a nehéz a helyzetbe. De higgyék el, az egészségügyi dolgozók is nagyon fáradtak és ők éppen az ilyen gesztusokból, a segíteni akarásból, az így megnyilvánuló támogatásból merítenek erőt. Nagyon örülnek mindennek, mert tudják, hogy szeretettel hozzák az adományozók. Megható látni azt az örömet, amellyel adják és amellyel fogadják ezeket az adományokat. Tiszta szívből és hálásan köszönöm mindenkinek, aki így segíti az egészségügyi dolgozókat!"

Nézze meg a Székely Farkassal és Eszter Andrással készült interjút.