Fák, oszlopok dőltek ki, tetőt bontott meg a szélvihar Borsodban

Vágólapra másolva!
Viharos erejű szél kísérte az átvonuló hidegfrontot az ország északi, északkeleti részén, főleg Miskolcon, ahol fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le csütörtökön. Hétvégére az időjárás várhatóan esős lesz, és 15 fok is lehet napközben a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Borsod megyébe viharos széllel érkezett meg a hidegfront csütörtökön. Miskolcon a Szabó Lőrinc sétányon egy fa ága leszakadt.

A Szentgyörgy úton egy hatméteres fa dőlt az úttestre,

a Tátra utcában egy húsz méter magas nyárfa egy udvarba dőlt, elektromos vezetéket szakított le.

A Csabai kapuban egy kétemeletes épület tetőszerkezetét bontotta meg a szél, a tűzoltók a veszélyes lemezeket eltávolították, Bükkaranyoson pedig távközlési oszlopot döntött ki egy fa.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt a Dunántúlon, délután a Dunától keletre számíthatunk eső-záporesőre. Délután délnyugaton már előbukkan a nap - itt lesz az enyhébb idő, akár 15°C is lehet. Máshol 5-13°C között alakul a hőmérséklet.

Szombaton borongós idő lesz, és az ország északi, északkeleti felén többször lehet szitálás, eső, egészen ÉK-en és a hegyekben havas eső, hószállingózás is lehet. Tág határok között, 3 és 15 fok között valószínű a csúcshőmérséklet. A keleti szél megerősödik.

Vasárnap eleinte párás, rétegfelhős időnk lesz, délen a nap is előbukkanhat. Délutántól aztán egyre vastagabb lesz a felhőzet, és nyugat felől elered az eső. Délután 6-14 fok lesz.