Halálra verte barátja nagymamáját egy férfi Leányváron

rendőrség, police.hu, illusztráció
Vágólapra másolva!
2009 óta nem tudták, hogy ki ölhette meg az idős asszonyt a leányvári otthonában. A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói viszont rájöttek, ki a gyilkos.
Vágólapra másolva!

A vád szerint az idős asszony és a férfi ismerték egymást korábbról, mivel utóbbi az asszony unokájának egyik barátja volt és többször ittak az asszonynál. 2009. január 1-jén kora délután,

a férfi részegen becsöngetett a nyugdíjas leányvári otthonába, mert azt remélte, hogy ott találja a barátját.

Az idős nő leültette a konyhában a férfit és alkohollal kínálta. Egy ideig vártak, közben a férfi ivott, majd mivel az unoka később sem érkezett meg, az asszony felszólította a férfit, hogy most már menjen el. A férfi el is indult kifelé, de közben az asszony többször is hangoztatta, hogy azért kell elmennie, mert részeg.

A férfi ettől dühös lett és az előszobában meglökte az asszonyt.

Illusztráció Forrás: police.hu

A nő a földre esett, a férfi

többször megütötte a földön fekvő áldozatát, majd nagy erővel megragadta a nyakánál, rátaposott és rátérdelt a mellkasára.

Aztán magára hagyta előszobában és a telek hátsó részén keresztül elsétált. Az asszony a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A gyilkost tíz évvel a támadás után sikerült azonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának.

Az ügyészek most emberölés miatt emeltek vádat a férfi ellen.

Azt javasolják a bírósnak, hogy küldje börtönbe és tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.