Megint hazudik és az oltás ellen hergel a magyarországi baloldal

Vágólapra másolva!
Újabb védekezésellenes álhírt terjeszt a magyarországi baloldal: most Szabó Rebeka párbeszédes képviselő hazudta azt a Facebook-oldalán, hogy a magyar nyugdíjasok csak a kínai oltást kaphatják meg.
Vágólapra másolva!

Szabó Rebeka posztjában azt írja, hogy "a nyugdíjasoknak az európai engedély nélküli kínai oltást szánja a Fidesz-kormány". Ez hazugság, hiszen az idősek is választhatnak, melyik oltást kérik.

A 89 évesnél idősebbek oltása egyébként éppen a Moderna oltásával kezdődött meg, a vártnál sajnos lassabb ütemben, Brüsszel elrontott vakcinabeszerzése miatt ugyanis az ígértnél kisebb mennyiség érkezett Magyarországra. Ezért is van szükség újabb szerződésekre, ezért állapodott meg a kormány az orosz és a kínai vakcina beszerzéséről is. Ahogy megírtuk, az orosz vakcinát hamarosan Brüsszel is engedélyezheti.

Ahogy arról többször beszámoltunk,

a baloldal folyamatosan az oltás ellen hergel.

Céljuk, hogy minél kevesebben oltassák be magukat, ezzel ugyanis több lenne az áldozat, és abban reménykednek, hogy ez nekik politikai hasznot hajt. A brüsszeli Politicóban Krekó Péter, a Political Capital vezetője véletlenül el is szólta magát, bár utólag próbálta letagadni, elárulta a taktikájukat: a baloldal célja, hogy elhúzódjon a járvány, minél rosszabbul jöjjön ki belőle Magyarország.

Krekó Péter utólag próbálta letagadni saját nyilatkozatát, azt állítva, hogy ő úgy értette, hogy Orbán Viktor ássa alá a vakcina iránti bizalmat, de az eredeti szöveg egyértelmű:

"Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, Orbánnak viselnie kell a politikai következményeket" (eredeti angolban a Politico cikkében: "If you undermine the willingness of people to vaccinate themselves, [Orbán] can suffer the political consequences.").