Vizsgálat indult a kórházban, ahol Gyöngyös baloldali polgármestere soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást

Hiesz György
Vágólapra másolva!
Belső vizsgálat indult a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, miután kiderült, hogy a város baloldali polgármestere soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást - olvasható a hirtv.hu-n. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint politikai felelőtlenség Hiesz György tette.
Vágólapra másolva!

Hiesz György a Hír TV riporterének kérdéseire nem válaszolt, később azonban a helyi tévében próbálta tisztázni magát.

Mint arról korábban beszámoltunk, Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere január elején kapta meg a vakcinát, amikor csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak rá. A polgármester a városban élőket sem tájékoztatta arról, hogy megkapta a vakcinát.

Azon túlmenően, hogy Hiesz politikai befolyásával visszaélve adatta be magának a védőoltást, több ok miatt is döbbenetes a történet.

EGYRÉSZRŐL A MAGÁNAKCIÓJÁT ELTITKOLTA A VÁLASZTÓK ELŐL, MÁSRÉSZRŐL A LÉTEZŐ ÖSSZES SZABÁLYT MEGKERÜLTE, FIGYELMEN KÍVÜL HAGYVA AZ OLTÁSI TERVBEN ELŐÍRT SORRENDET.


Könnyen előfordulhat, hogy a településvezető önzésével mástól vette el a lehetőséget.

Hiesz György Forrás: Facebook

Az ügy azért is botrányos, mert a baloldal hónapok óta azzal hergeli a közvéleményt, hogy a Magyarországra érkező, illetve a kormány által lekötött oltóanyagok nem biztonságosak. Erre egyikük soron kívül, mindenki mást megelőzve beoltatja magát. Ezzel ismét bizonyítást nyert: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kizárólag politikai érdekekből támadja a vakcinákat, azt remélve, hogy a bizonytalan időszak elhúzódásának a kormány látja kárát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV-nek azt mondta:

- tette fel kérdését Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

- válaszolta Dömötör Csaba.

Frissítés:

Az Operatív Törzs szerdai ülésén egy kérdés kapcsán elhangzott: a történtek miatt vizsgálat indult a kórházban.

A teljes beszélgetés: