Emiatt próbálhatta megölni magát és kisfiát a zuglói nő

Vágólapra másolva!
Bár imádta hároméves kisfiát, mégis egyik percről a másikra az életére tört az a 25 éves zuglói nő, aki tejben feloldott antidepresszánsokkal akarta megmérgezni a gyerekét. Végül saját maga is bevett a gyógyszerekből. Egyik ismerőse szerint a nő korábban drogozott, szegényes körülmények között, egyedül nevelte a kicsit, és lelki problémákkal is küszködött - írta meg a Blikk. 
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk,

antidepresszáns gyógyszerekkel akarta meggyilkolni 3 éves gyerekét egy fiatal nő Budapesten.

A nő anyja vette észre, hogy mi történt. Ő felhívta a rendőröket, miközben a gyereket eszméletlen állapotban bevitték a kórházba. A rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyben, amelyen kiderült, hogy

a nő tejben oldotta fel a gyógyszereket, így adta be a gyereknek.

Dr. Funk Sándor addiktológus a Blikknek beszélt arról, hogy

antidepresszáns hatása szinte megjósolhatatlan egy gyerek esetében, hiszen ilyen jellegű teszteket nem végeznek.

A lap azt is kiderítette, hogy a nő az anyjával és a testvérével együtt több mint 10 éve költözött Erdélyből Magyarországra. Ismerősei szerint

imádta a kisfiát, amióta az csak megszületett, lelkiismeretesen nevelte, csak róla tudott beszélni.

Ezért senki nem gondolta volna, hogy egy napon ilyesmit tesz vele.

– mondta a nő régi osztálytársa.

"Az anyukájával együtt nevelte a kicsit, mert az apuka nemigen vett részt az életükben. Nemrégiben arra panaszkodott nekem, hogy nincs munkája, így nagyon szűkösen élnek.

De az sem kizárt, hogy valamilyen szerelmi bánatot nem tudott feldolgozni"

- tette hozzá a nő barátja.

A nő a közösségi oldalon is szinte csak a fiáról posztolt képeket, amelyek közül az egyiken épp vidáman díszítik a karácsonyfát. Egy másik képhez pedig bő egy hónappal ezelőtt ezt írta:

"Az az érzés, amikor Anyának hív, az én szívem alatt nőtt, én vérem, amikor ránézek minden nehézség és minden rossz elmúlik....

Csehák Hajnalka szakpszichológus szerint a kiterjesztett öngyilkosság azoknál az anyáknál a leggyakoribb, akik szinte már betegesen ragaszkodnak saját gyerekükhöz:

„Ilyenkor a szülő úgy gondolja, annyira úgysem fogja senki szeretni a gyermekét, mint ő, így nincs értelme, hogy az nélküle tovább éljen.

Egy ilyen tetthez az elkövetőnek nagyon komoly depresszióval kell küzdenie,

vagy valami nem várt és látszólag feldolgozhatatlan tragédiának kell történnie az életében, amiről úgy gondolja, nincs belőle kiút" - mondta a pszichológus.

A kisfiút már a Heim Pál Kórházban gyógyítják, a fiatal nő pedig beismerő vallomást tett.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!