Képekkel zajlik a háború a Gyurcsány-közeli Jakab Péterék és a belső ellenzék között a Jobbikban

Vágólapra másolva!
Miután a napokban a Jobbik logót és dizájnt váltott, egy, a pártközpont által megtervezett, új borítókép közzététele vált a pártvezetéshez való lojalitás mércéjévé - vette észre az Origo. Aki ennek eleget tett, az jelezte, hogy kitart a Gyurcsány-közeli Jakab Péter mellett, aki nem, az pedig elárulta, nem ért egyet a mostani folyamatokkal. Az óvodai klikkesedések szintjére jutott a baloldalra sodródott párt.
Vágólapra másolva!

Hiába ígért megválasztása esetére rendet a Jobbikban Jakab Péter, a jelek szerint nem sikerült ezt megvalósítani. Az új elnök autokratikus pártirányításának számos politikus, háttérember és irodai alkalmazott esett áldozatul, ami miatt újra komoly forrongások vannak a szervezeten belül.

Ahogy beszámoltunk róla, az egyszerű párttagok rossz szemmel nézik a jól fizetett, a helyi kiskirályoknak számító regionális igazgatók álláshalmozását. Nemcsak az alacsonyabb szinteken, hanem a párt frakciójában is kézzel fogható a feszültség: a korábban a pártvezetés diktatórikus módszerei ellen felszólaló Sneider Tamás korábbi pártelnököt visszahívták az Országgyűlés alelnöki tisztségéből, Varga-Damm Andreát pedig egy jogszabály előzetes véleményeztetése miatt akarják kizárni a frakcióból.

A szervezeten belüli lázongások azért most újultak ki, mert a Jakab Péter-féle vezetés végleg leszámolva a párt múltjával logót és dizájnt váltott: a piros-fehér-zöld helyett zöld-arany színek, a kettős kereszt helyett pedig egy furcsa ábra testesíti meg a pártot. Az új megjelenést, a nemzeti értékektől való eltávolodást a közvéleményben is tudatosítani szerette volna a pártvezetés, aminek következtében a párt parlamenti képviselői a pártközpont előírásának megfelelően elkezdték lecserélni borítóképeiket. Csakhogy voltak olyan politikusok, akik ennek nem tettek eleget, jelezve, hogy nem értenek egyet Jakab Péter politikájával. Azaz

a Jobbik vezető politikusai Facebook-borítóképekkel vívják belső háborúikat.

A lázadók között van

  • Sneider Tamás volt elnök
  • Varga-Damm Andrea,
  • Stummer János, és
  • Rig Lajos.

Az első három képviselő nem számít meglepetésnek, hiszen róluk jó ideje köztudott, hogy elégedetlenek, már a Jakab-Szávay konfliktus idején is a pártelnök ellen foglaltak állást. Rig Lajosról pedig úgy tartják, hogy Sneider Tamással bizalmas viszonyt ápol.

Ami viszont meglepő, hogy Farkas Gergely annak ellenére csatlakozott a borítókép-akcióhoz, hogy feleségét, Burik Anettet megalázó körülmények között váltották le a párt sajtóosztályának éléről.

De hogy szemléletesebb legyen a Jobbik belharcának színvonala, két példával illusztráltuk.

Stummer János rossz jobbikosnak számít:

Forrás: Facebook

Farkas Gergely pedig most éppen jó jobbikos:

Forrás: Facebook