Embercsempészt fogtak az M1-es autópályán

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Két migránst próbált Ausztriába csempészni egy fiatal ukrán férfi. A budapesti rendőrök vártak rájuk az M1-es autópályán, mert a nyíregyháziaktól fülest kaptak az embercsempészről. Két utasa hamis ukrán útlevet adott át igazoltatáskor, de hiába. A rendőrök tudták, hogy oroszok. 
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel, október 4-én, a budapesti rendőrök az M1-es autópályán megállítottak egy cseh autót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzésére.

Egy ukrán férfi volt a sofőr, aki két migránsnak segített pénzért.

Ausztriába kellett volna elvinnie őket, de az igazoltatáskor lebuktak.

Két utasa más nevére kiállított ukrán útlevelekkel akarta magát igazolni.

A rendőrök viszont tudták, hogy hazudnak és mindketten oroszok, akik Magyarország határát illegálisan lépték át.

Forrás: Police.hu

A két határsértőt és a segítőjüket a szabolcsi nyomozók a megyei rendőr-főkapitányságra vitték és őrizetbe vették. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán a 25 éves ukrán sofőrrel szemben

embercsempészés megalapozott gyanúja miatt

indult nyomozás. A 44 éves és a 25 éves orosz migráns pedig

közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt

kerülhet bíróság elé.

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal sofőr nem egyedül dolgozott, volt egy bűntársa is. A szabolcsi nyomozók már őrizetbe vettek egy 30 éves ukránt. Az út főszervezőjét, egy 36 éves ukránt viszont még keresnek európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán befejezték a munkát, lezárták a nyomozást. Az ügy iratait vádelemési javaslattal küldték el az ügyészeknek.