Nagyon megviseli a szervezetünket ez a változékony időjárás

koronavírus, Budapest, havazás, maszk, vírus, járvány
Vágólapra másolva!
Hiába van mindjárt vége a márciusnak, az időjárás leginkább téliesnek mondható. Amellett, hogy lehűlt a levegő, az elmúlt napokban még a hó is esett több helyen. A hét vége felé közeledve az előrejelzés szerint megint melegszik a hőmérséklet, ami elérheti a 19 fokot is. Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász szerint ez, vagyis a szélsőségesen váltakozó időjárás, nagyon megterheli az immunrendszerünket, ami nem szerencsés a koronavírus-járvány idején.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban többször esett a hó. Szerdán az ország északkeleti részén sütött a nap, de ott is fújt a szél, ami nem segít a hőérzetünkön. Délutánra 9 fokig kúszott fel a hőmérséklet. Az Időkép előrejelzésében azt írta, hogy

csütörtöktől visszatér a tavasz, eső nem várható, és akár 16 fok is lehet a hét hátralévő részében.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pénteken szeles idő várható, de a hőmérséklet tovább emelkedik. Szombaton már akár 19 fok is lehet, és csak fátyolfelhők takarják majd az eget.

Vasárnap viszont újra eshet az eső, ami annak a hidegfrontnak az előszele, ami hétfőn ér be az országba.

Ez a pár naponta váltakozó tavasz és tél nagyon megerőlteti az egészségünket, pedig a koronavírus miatt nagyon fontos lenne,

hogy az immunrendszerünk erős legyen.

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója az Origónak azt mondta, ez most egy nagyon kritikus és szerencsétlen időszak. Arról van szó, hogy a nagyon szélsőségesen változékony időjárás az emberek nagy részének komolyan megterheli a szervezetét.

– magyarázta a szakember.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Emellett azzal is számolni kell, hogy a helyzet nem új, régóta terheli a szervezetünket a változékony időjárás. Ehhez Pintér Ferenc szerint ilyenkor még hozzájön a tavasz fáradtság is. A panaszok több formában jelenhetnek meg, és mindenkinél máshogyan.

Lehet fejfájás, emésztési probléma, görcsös panasz, ízületi fájdalom, vérnyomás-ingadozás és alvásprobléma is.

Ezek közül a fejfájás a leggyakoribb, de olyan is előfordulhat, hogy valakinél több tünet is előjön.

– mondja a szakember.

Most azzal segíthetünk a szervezetünknek, ha különösen kíméljük magunkat, nemcsak fizikailag, mentálisan is, próbáljuk meg kerülni a stresszes helyzeteket.

Dr. Pintér Ferenc hozzátette, hogy a változékony időjárás nagyon megterheli a szervezetünket,

gyengül az immunrendszerünk, így akár a koronavírus-fertőzést is könnyebben elkaphatjuk.