Újabb botrányt okozott a Pikó András-féle propagandaújság

Vágólapra másolva!
Olyan társasházi gyűlésről tudósít címlapon a józsefvárosi baloldali önkormányzat lapja, amelyen hétköznapi lakók vettek részt, akik nem közszereplők. A lap annak ellenére közli több résztvevő nevét és politikai szimpátiáját, hogy tudósítója elvileg ott sem lehetett volna a zárt ülésen. A Fidesz frakcióvezetője szerint megfélemlítés és bosszúvágy van a háttérben, a módszer pedig az ötvenes éveket idézi – közölte a Mandiner.hu. Nem ez az első eset, hogy botrányt okozott a józsefvárosi balliberális propagandalap.
Vágólapra másolva!

Furcsa cikket jelentetett meg a baloldali Pikó András vezette nyolcadik kerület lapja, a Józsefváros: a lap március 11-i száma a Delej utcai „Kolónia" decemberi társasházi gyűléséről és közös képviselő-választásáról tudósít, meglehetősen botrányos hangnemben. A lap, melynek tudósítója, Gaal Ilona bejutott a gyűlésre,

nyilvánosságra hozza több résztvevő nevét, felhánytorgatja, hogy némelyikük részt vett a kampányban, s leírják annak a lakónak a nevét is, aki a közös képviselő-választáson végül győztes céget ajánlotta,

és leírják, hogy korábban az illető mely önkormányzati bizottságnak volt Fidesz-KDNP-s tagja. A lap címlapsztorijának lényege, hogy egy állítólag Fideszhez köthető céget választottak volna meg a közös képviselőség ellátójának.

Újabb botrányt okozott a józsefvárosi baloldali propagandalap Forrás: Mandiner.hu

A szövegből az is kiderül, hogy jelen volt az eseményen a polgármester kabinet-helyettese.

Mindez azért furcsa, mert egy társasház tulajdonosai nem közszereplők, egy ilyen társasházi gyűlés pedig belső, zárt fórum, ahová nem mehet be csak úgy akárki.

A társasházi gyűlés tehát nem nyilvános esemény, melyen nem közszereplők vesznek részt, nincs ott tehát keresnivalója sem újságírónak, sem polgármesteri kabinet-helyettesnek. Ha az adott társasházban tulajdonos egy önkormányzat, akkor őt a saját vagyonkezelő cégének valamely munkatársa szokta képviselni.

Vörös Tamás, a kerületi Fidesz-frakció vezetője elmondta:

Szerinte az lehet az ügy mögött, hogy az új, baloldali vezetésű önkormányzat nyomást szeretne gyakorolni a Kolónia lakóira, hogy a mostani vezetésnek megfelelő közös képviselőt válasszanak, valamint politikai bosszút szeretnének állni azokon, akiket nem kedvelnek vélt vagy valós politikai szimpátiáik miatt.

Botránysorozat a Pikó-féle propagandalapnál

Mint arról korábban beszámoltunk, hazugságot állított Ferencz Orsolyáról, a Fidesz-KDNP józsefvárosi képviselőjéről a helyi újság új főszerkesztője. Nem ez volt az első eset, hogy a baloldali, Pikó András vezette kerületben botrány van a helyi újság körül. Korábban átszerkesztették a Ferencz Orsolyával készült riportot, míg a választás után olyan lapszám került ki a nyomdából, amelyben észak-koreai stílusban dicsőítették a kerületi polgármestert, Pikó Andrást és persze Karácsony Gergelyt. A volt klubrádiós Pikóval hosszú, hízelkedő interjú készült, és gyakorlatilag minden oldalról ő mosolygott az olvasókra.