Csenge családját felháborította, hogy a bíróság elengedte a gyilkost

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
Tegnap a bíróság 4 évre ítélte a borsodnádasdi gyilkosság vádlottját, akinek így nem is kellett visszamenni a börtönbe. Az ítélet után a meggyilkolt Csenge anyja térden állva könyörgött a bírónak, hogy ne engedje szabadon a férfit, majd elájult. Csenge testvére a Blikknek elmondta, hogy iszonyatosan felháborította őket az ítélet.
Vágólapra másolva!

A bíróság gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt mondta ki bűnösnek a férfit, amiért 4 év börtönbüntetést kapott.

Pár perc múlva pedig az is kiderült, hogy a két éve letartóztatásban lévő férfinak nem kell visszamenni a börtönbe, a hátralévő büntetését házi őrizetben töltheti.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A meggyilkolt Csenge anyja az ítélet után térden állva, sírva könyörgött a bírónak, hogy változtassa meg az ítéletet, B. Rolandnak pedig azt mondta, hogy soha ne menjen haza Borsodnádasdra. Ezek után az anya a folyosón elájult, a mentők kórházba vitték.

– mondta a Blikknek Csenge testvére.

A család ügyvédjét, dr. Lichy Józsefet is meglepte az ítélet.

„Meglátásom szerint ebben az ügyben a rendőrség és az ügyészség is alapos munkát végzett, és egyértelmű, hogy B. Roland szándékosan ölte meg Csengét.

Az ügynek itt nincs vége, remélem, másodfokon jóval szigorúbb ítélet születik"

– mondta a lapnak az ügyvéd.

Ahogy azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy borsodnádasdi vízaknában találták meg 2017 szeptemberében. Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a hatóságok szerint

bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

Az ügyészség gyilkossággal vádolja, amiért 15 évet is kaphatott volna.

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki ekkor már eszméletlen volt. Félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta.

A bíróság szerint azt nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte meg a lányt.

Abban viszont bűnös, hogy az aknába dobta, és magára hagyta Csengét.