Anyja ellopott hamvait keresi egy magyar nő

Vágólapra másolva!
Két éve keresi Szilvia azt az elefánt formájú medált, amit az anyja hamvaiból készíttetett. Az ékszert betörők lopták el a családtól. A napokban kiderült, hogy a medált egy budapesti üzlet megvette, majd tovább is adta – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Szilviának 2012-ben halt meg az édesanyja. Az volt az utolsó kívánsága, hogy a hamvaiból gyémántot préseljenek. A család megtette, a gyémántot egy egyedi elefánt mintába foglaltatták, és nagyon vigyáztak rá.

2018 májusában viszont betörtek hozzájuk, és ezt az ékszert is ellopták.

A nő feljelentést tett a rendőrségen, de a nyomozás nem vezetett eredményre, pedig a család még pénzt is felajánlott a nyomravezetőnek, a megtalálónak – írja a Bors.

Két év után a napokban újra felcsillant a remény, amiről a nő a közösségi oldalán számolt be.

"Kedves Ismerőseim! Édesanyám hamvaiból készült sárga gyémántot lánccal együtt 2018 májusában ellopták.

Nemrégiben feltűnt a fotója egy webshop oldalán, de valaki megvette.

Nagyon szeretném visszavásárolni, ezért kérnélek Titeket, hogy egy megosztással segítsetek!"

Szilvia a a lapnak elmondta, hogy az egyik ismerősétől tudta meg, hogy egy elegáns, ékszerekkel foglalkozó cég honlapján látta az ékszert,

434 ezer forintos áron.

"Bementünk a cég egyik boltjába, ahol közöltük, hogy a lopott ékszerünk után nyomozunk. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudnak segíteni, mert már megszűnt az a cégük, amelyik a felvásárlással foglalkozik, így nem tudják, kitől vették.

Ezután az érdi rendőrségre mentem, ahol a nyomozó rövid kutakodás után csak annyit tudott mondani, hogy nem lehet tudni, ki vette meg" – mondta.

Az ékszerüzletben dolgozók sajnálják a történteket, de szerintük ők nem hibáztak, és segíteni sem tudnak a családnak.

"Amit elvárt tőlük a rendőrség, azt megtettük. A medált zálogba adták, és egy éve értékesítettük, 2019 áprilisában.

Az akkor hatályos minden törvényt betartva jártunk el, dokumentumot nem kellett kérnünk attól sem, aki beadta, és attól sem, aki megvette.

Ha áprilisban vitték el, akkor 2018 decembere körül adhatták be, vagy még előbb, hiszen 4 hónapos türelmi időt adunk a zálogba leadott ékszerekre"

– mondta a lapnak az egyik alkalmazott. Ezek szerint a betörő, vagy aki tőle megvette az ékszert, tisztában volt a törvényekkel, mert még az utolsó pillanatokban tudta azt úgy leadni, hogy ne kérjék el az iratait.

Éppen ezekben a hónapokban lépett ugyanis hatályba a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, ami kötelezővé tette, hogy aki ékszert ad be zálogba, annak igazolnia kell magát.

A lap a rendőrséget is megkereste az esettel kapcsolatban, akik a következő választ adták:

"Érkezett ugyan az egyik ellopott tárggyal kapcsolatban információ, ezt az érdi rendőrök ellenőrizték, ám az utánajárásuk nem vezetett a tettes nyomára".