Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanok ügyében

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség tizenhat emberrel - tizennégy egykori önkormányzati képviselővel és két volt jegyzővel - szemben nyújtott be vádiratot a terézvárosi ingatlanügyletek miatt.
Vágólapra másolva!

A főügyészség szerint a Kúria még 2019-ben - az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok elidegenítése miatti bűnügyben - kimondta, hogy

hűtlen kezelés bűntettének tettesei azok az önkormányzati képviselők, akik a polgármestert önkormányzati ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli, forgalmi értéken aluli értékesítésére és adásvételi szerződés megkötésére hatalmazzák fel,

amelynek következtében az önkormányzat vagyonában kár keletkezik. A döntés lehetővé tette a nyomozást korábban megszüntető határozatok részbeni felülvizsgálatát - tették hozzá.

A vádirat szerint

a vádlottak a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi rendelkezést megsértve, 2003 és 2005 között több terézvárosi ingatlant valós forgalmi értéken alul értékesítettek.

Az okozott vagyoni hátrány - vádlottanként - 953 és 220 millió forint között állapítható meg. A Fővárosi Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság egyesítse jelen ügyhöz a Jókai utca 10. szám alatti ingatlan elidegenítésének megkísérlése miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon indult bűnügyet.