Szijjártó Péter: Magyarország és Brazília elutasítja, hogy a Globális Migrációs Csomag hivatkozási alap legyen

SZIJJÁRTÓ Péter; ARAÚJO, Ernesto
Washington, 2020. február 6. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Ernesto Araujo brazil külügyminiszter tárgyalása 2020. február 5-én. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután Washingtonban tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt időszakban számtalanszor buktak le ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni.

- mondta.

Szijjártó Péter és Ernesto Araújo megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában. A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Ernesto Araujo brazil külügyminiszter tárgyalása 2020. február 5-én. MTI/KKM Forrás: MTI/KKM/Kkm

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre.