Különleges műtéten esett át Bárdosi Sándor

Vágólapra másolva!
Zsírból vett regeneratív sejtekkel végzett kezelésen esett át Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó. A beavatkozásra azért volt szükség, mert jobb térdében elkopott a porc. 
Vágólapra másolva!

Bárdosi Sándor kálváriája közel 25 évre tekint vissza, az emlékezetes, 2000-es sydney-i olimpia előtt már megsérült.

Elszakadt az elülső keresztszalagom, ha pedig nincs szalag, kopik a porc. Bár tettek be új keresztszalagot, de egy versenyen az is elszakadt, ezt követően pedig még jobban kopott a porc. A jobb térdem azóta is problémás, nehezen járok vele, orvosi tanácsra a decemberi műtétem után 6 hétig csak mankóval, ezért is volt szükség erre az új típusú műtétre. Ha lehet, mindenképpen szeretném elkerülni a protézist még sok-sok évig - mondta az egykori birkózó.

Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózót egy különleges módszerrel műtötték meg. A hasából kiszívott zsír sejtjeit fecskendezték be a térdébe, hogy pótolják az elkopott porcot Fotó: Walter Péter

A beavatkozást, azaz a Lipogems-módszerrel végzett regeneratív kezelést Dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus, a birkózó sporttársa végezte el az Istenhegyi Magánklinikán.

Bárdosi hasából egy kevés zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a térdébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását, gyógyulását segítse. Így elkerülhető az állapot további romlása, és elérhető az ízület természetes módon történő „megfiatalítása".

Bárdosi Sándor egészségügyi problémája az utóbbi években nagyon megkeserítette a hétköznapjait minden területen, a legfontosabb számára, mint mondta, mégis az, hogy a gyerekekkel újra tudjon futkározni a kertben.