Mélyen hallgat az ellenzéki propagandamédia a Hír TV gyöngyöspatai szavazásáról

Soros György George
Vágólapra másolva!
Bár közel 60 ezer ember szavazott a Hír TV felhívására a gyöngyöspatai ügyről, az ellenzéki médiumok egyetlen sorban sem számoltak be magáról az eseményről, és a voksolás végeredményéről sem. Mindez teljesen érthető, mivel az SMS-ben voksolók 97 százaléka Orbán Viktor miniszterelnök véleményével értett egyet, és nem az amerikai tőzsdespekuláns, Soros György szervezeteivel. Az ellenzéki propagandaoldalak azonban nemcsak a szavazásról, hanem Soros álcivil szervezeteinek szerepéről is hallgatnak az ügyben.
Vágólapra másolva!

A teljes ellenzéki propagandasajtó (Index, Hvg, 444, 24) egyetlen szót sem vesztegetett arra, hogy beszámoljanak a vasárnap lezáruló Hír TV-s szavazásról. A televízió Magyarország élőben című műsorában telefonos szavazást indítottak a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítéssel kapcsolatban. A kérdés így hangzott:

„Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni vagy a Soros-szervezeteknek, amelyek szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?"

A vasárnap esti végeredmény szerint

a közel 60 ezer szavazó elsöprő többsége, 97 százaléka Orbán Viktorral ért egyet,

aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni.

Érthető a propagandaoldalak sunyítása

Nem meglepő egyébként az ellenzéki propagandaoldalak hallgatása, mivel világosan kiderült, hogy az emberek többségét is felháborította az az ítélet, amit a Kúria hozott az ügyben. Mint ismert, a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában vizsgálta a bíróság a 2004-ben, tehát a Gyurcsány-kormány idején kezdődő oktatást. (A szegregációt Gyöngyöspatán egyébként a Fidesz-kormány szüntette meg.) A bírói testület végül arra jutott, hogy az elkülönített oktatásban részesülő 62 roma diák számára 100 millió forint kártérítést kell fizetnie a tankerületnek és a gyöngyöspatai önkormányzatnak.

A Kúria decemberben pedig elutasította a határozat felfüggesztését kérelmező alperesi beadványt, ami azt jelenti, hogy a bíróság határozatát végre kell hajtani. Emiatt akár már most behajthatnák a 100 millió forintot,

csődbe juttatva ezzel a gyöngyöspatai önkormányzatot.

Az ellenzéki propagandaoldalak nemcsak a Hír TV szavazásáról, hanem Soros György álciviljeinek a tevékenységéről is mélyen hallgatnak Forrás: --

Letiltották a gyöngyöspatai videót

Az ellenzéki médiumok azonban nemcsak a szavazásról, hanem a Hír TV Informátor című műsorának Gyöngyöspatáról szóló videójának letiltásáról is hallgattak. A Hír TV stábja által közzétett videóban éppen arról beszélnek a megszólaló gyöngyöspatai romák, hogy hogyan is várják a szegregáció miatt megítélt 100 millió forintos kártérítést.

Az Informátor felvétele már több mint félmillió emberhez jutott el a közösségi oldalon, amikor az alapelvekre hivatkozva letiltották.

Soros szerepéről sem írtak

Persze az ellenzéki oldalak arról sem számoltak be, hogy a mostani bírósági eljárásban kulcsszerepe volt az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezeteknek. A Soros György által támogatott Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezte az eljárást.

A szervezet kuratóriumi elnökére egyébként egy gellérthegyi villában bukkantak.

Az alapítvány elméletileg hátrányos helyzetű, főként roma származású gyerekek segítését tűzte ki célul. 2004-ben jött létre és 2016-ban meg is szűnt a szervezet – bár inkább csak átalakult.

Az egyenlő bánásmódot előíró jogszabályok betartását stratégiai perekkel kikényszeríteni próbáló alapítványról beszélhetünk.

A kulcsszó pedig a stratégiai pereskedés, amelynek Magyarországon a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek igyekeznek utat törni, bár a „Nyugathoz" és különösen az Amerikai Egyesült Államokhoz képest ez még gyerekcipőben jár.

Összességében tehát teljesen érthető, hogy miért nem számolt be 60 ezer ember véleményéről a teljes ellenzéki propagandasajtó. Borzasztó kényelmetlen a számukra, hogy a magyarok nem az áljogvédőkkel szimpatizálnak, hanem a kormányfővel, és azzal, hogy nem pénzbeli, hanem természetbeni juttatást kell adni a gyöngyöspatai romáknak.