A Fidesz Gyöngyöspatáról: Igazságos az oktatással történő kártérítés

Magyar Gárda, Gyöngyöspata, cigány, roma, Betyársereg, polgárőr
Magyar Gárda, Gyöngyöspata, cigány, roma, Betyársereg, polgárőr 2011.03.12.
Vágólapra másolva!
A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, miszerint az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Hollik István aláhúzta,

a baloldal idején valóban volt szegregáció a gyöngyöspatai iskolában,

a "cigány gyerekek ezért valóban szenvedtek hátrányt abban az időszakban". "A helyzet rendezése azonban úgy igazságos, ha a cigány gyermekeket kárpótolják, éppen ezért az ő felzárkózásukat kell segíteni, méghozzá oktatással, képzéssel, fejlesztéssel és nyelvoktatással" - fejtette ki, hozzátéve, hogy

"arra kérik a Soros-szervezeteket, hogy ha valóban fontos nekik a cigány gyermekek ügye, akkor tegyék félre a politikát és a pénzügyi céljaikat, és ne akadályozzák ennek a jó javaslatnak a megvalósítását és elfogadását".

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja, az amerikai bevándorláspárti milliárdos hazai szervezetei "első helyen felelősek" azért, hogy ez a helyzet előállt. Hollik ezzel minden bizonnyal a portálunk által megírt információra célzott, miszerint a helyi romáknak jogi segítséget nyújtó Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványt (CFCF) a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute támogatja.

A kormánypárti politikus egyúttal arra biztatta a helyi roma családokat, hogy fogadják el a kormány javaslatát és a pénz helyett

válasszák gyermekeik oktatását, fejlesztését. Úgy látja, ez a legjobb megoldás mindenki számára.

A Hír TV szavazást indított a nagy port kavart kérdésben, vasárnap este 19.30-ig lehet szavazni a hírcsatorna által megadott számon.