Döntött a bíróság a nádudvari tinédzser lányokról

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves nádudvari lány megverte az egyik iskolatársát, majd iskola után, a barátnője segítségével meg is alázták.
Vágólapra másolva!

A 15 éves lány 2018. június 6-án, az egyik nádudvari iskolában, a folyosón összeveszett egy 13 éves fiúval, majd meg is verte. Őt okolta azért, hogy szakított a barátjával.

A falnak lökte a fiút, többször megütötte, megkarmolta a karján és lábon rúgta.

A fiú úgy védekezett, hogy ellökte magától a lányt, majd egyszer lábon rúgta, amitől az elesett. A lány felállt, ő is megrúgta a fiút, aki szintén elesett. Ezek után a fiú be tudott szaladni az osztályterembe, de a lány oda is követte és folytatta a bántalmazást. Csak akkor fejezte be, amikor a fiú többi osztálytársa leállította.

Még ugyanezen a napon, a tanítás után a lány és a társa megvárták a fiút az iskola hátsó bejáratánál. Azt mondták neki, hogy kérjen bocsánatot. A fiú ezt megtette, de a lányoknak ez nem volt elég.

Több iskolatársuk szemeláttára azt mondták neki, hogy térdeljen le, és puszilja meg a 15 éves lány lábát.

Ezt már nem akarta megtenni a kiszemelt áldozat, úgyhogymegfenyegették, hogy ha nem csinálja meg, akkor az idősebb, 16 éves lány megveri. A fiú sírva fakadt, és félelmében megtette, amit kértek tőle. A lányok ezek után nevetve elmentek. A történteket az iskola egyik diákja felvette, és elküldte a fiúnak.

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság a 15 éves lányt kényszerítés, garázdaság és könnyű testi sértés miatt 2 év próbaidőre ítélte, a társát, a 16 éves lányt 1 év 6 hónap próbaidőre ítélte kényszerítésért.

A 15 éves lány beismerő vallomást tett a bíróságon. Társa ezt már korábban megtette.

Dr. Sal Ildikó bíró az ítélet indokolása során elmondta, hogy tanulságos eset volt ez a fiataloknak. Szerinte ez azt mutatja, főleg a 15 éves lány esetében, hogy átgondolta az eddigi cselekedeteit és jó irányba változott az élete. Hasonló bűncselekmény miatt azonban a társára további büntetőeljárás vár, ami már szintén bírósági szakban van - írja a Debreceni Törvényszék. A bíróság ítélete jogerős.