A szeviépes vádlottakat felmentő bírónő kapcsolatban állhatott az egyikük védőjével

Nové Ágnes
A bírói tanács, a szélen pirossal keretezve Nóvé Ágnes. A fotó a Szeged város honlapján található bírósági tudósításból származik
Vágólapra másolva!
Azok után, hogy kiderült, a Szeviép-ügyben másodfokon felmentő ítéletet hozó bírói tanács egyik tagjának családi cége megbízásokat kapott a szegedi önkormányzattól, a tanácsvezető bíró az önkormányzattól szerzett irreálisan olcsón belvárosi lakást, valamint hogy az egyik vádlott védőjének párja, gyermekének édesanyja jelölte ki az ügyben eljáró bírói tanácsot, újabb rendkívül gyanús körülmény bukkant fel. Az egyik szeviépes vádlott védője ugyanis egy cégbírósági dokumentum szerint kapcsolatban állhatott korábban a bírói tanács egyik tagjával.
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok a cégbírósági dokumentumok között kutatva bukkant rá, hogy az Éptárker Kft., Nóvé Ágnes bírónő családi cégének képviselője meghatalmaz egy magánügyvédet, akit mellesleg ugyanúgy hívnak, mint Nóvé Ágnes bírónő édesanyját, hogy cégbírósági változás bejegyeztetésében eljárjon. A csavar azonban csak ezután jött:

a dokumentum baloldali alsó részén felsorolt három helyettesítésre jogosult ügyvéd közül az egyik dr. Izsák Péter, a Szeviép-ügy elsőrendű vádlottjának, az építőipari cég akkori igazgatósági tagjának, O. Józsefnek a védője.

Forrás: Pesti Srácok

Az ügyvéd szaknévsorban egyetlen Izsák Pétert találtunk, akinek irodája Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton található. Tehát az a lehetőség sem áll fenn, hogy csak névegyezésről lenne szó.

Izsákról közben az is kiderült, hogy 2002-től 2006 végéig, tehát a szocialista kormányok alatt a Botka László vezette szegedi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló ingatlan- és vagyonkezelő cég igazgatósági tagja volt. Ez az az IKV Zrt., amely később 12,4 millió forintért adott el egy Szeged belvárosában lévő 100 négyzetméteres, polgári lakást a Szeviép-ügy tanácsvezető bírájának, Kovalcsik Évának. A nevetséges áron értékesített ingatlant a bírónő 8 nappal később már el is adta.

A bírói tanács, a szélen pirossal keretezve Nóvé Ágnes. A fotó a Szeged város honlapján található bírósági tudósításból származik Forrás: PestiSrácok

Korábban az is kiderült a botrányos eljárásról, aminek a végén felmentették a szeviépes vezetőket, hogy például Nóvé Ágnes cége jelentős megbízásokat kapott Botkáéktól, illetve hogy a bírói tanácsot egy olyan bírósági vezető (a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumának vezetője) jelölte ki, aki az egyik Szeviép-vádlott ügyvédjének felesége.

Egészen pontosan Nóvé Ágnes bírónő és férjének építőipari cége közel 800 milliót kapott a szegedi önkormányzattól, mégis ítélkezhetett a Botkáékat súlyosan érintő ügyben. Dr. Nagy Andrea pedig, az igazgatási feladatok ellátásával megbízott törvényszéki bíró jelölte ki azokat, akik a büntetőügyekben ítélkeznek.

Dr. Nagy Andrea viszont nem más, mint dr. Szilágyi János ügyvéd párja és gyermekének édesanyja.

Szilágyi János pedig a Szeviép-ügy harmadrendű vádlottjának, P. Lászlónak az ügyvédje.