Pozitív várakozásokkal az uniós csúcs elé

Vágólapra másolva!
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az a mostani uniós csúcsról, a német kompromisszumos javaslatról, az oda vezető útról..
Vágólapra másolva!

A mostani EU csúcs kapcsán a szóvivő kijelentette, mind Magyarország, mind őpedig Lengyelország pozitív várakozásokkal tekinthet a találkozóra. Hozzátette, nyáron az EU állam- és kormányfői megállapodtak az uniós mentőcsomagról, ezt kellett volna elfogadnia az Európai Parlamentnek, ám ezt nem tette meg, hanem új mechanizmusokat hozott be, pont e két állam ellen.

A magyar kormány folyamatosan azt hangoztatta, az EP egy nem objektív szempontrendszert akart felállítani, hiszen a tagállamokban eltérőek az államberendezkedési helyzetek, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Farkas Örs kijelentette, nem híve az összeesküvés-elméleteknek, de azt látni kell, hogy Soros György volt az, aki cikkben és másként is arra kérte az EP képviselőit, hogy mindenképpen járjanak el a magyar és a lengyel kormánnyal szemben. Azt is hozzáfűzte, külön érdekes, hogy egy filantróp, aki eddig többször is bebizonyította, hogy képes befolyásolni országokat, most az európai közösséggel akarja ezt megtenni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.