Farkas Örs: A járvány feletti kontroll megtartását szolgálja a korlátozások fenntartása

Farkas Örs
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány feletti kontroll megtartásáért nem lehet enyhíteni a novemberben bevezetett korlátozó intézkedéseken - mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Farkas Örs azt mondta, a kormány célja, hogy az egészségügyi ellátórendszer bármilyen helyzetben megfelelő ellátást tudjon nyújtani. Erre a járvány első hullámában felkészítették az ellátórendszert,

az egészségügyi dolgozók kapacitásai azonban végesek, ezért oda kell figyelni,

hogy a járvány ne lépje túl ezt a kapacitást. A szóvivő hangsúlyozta továbbá, hogy jelenleg a járvány a korlátozásoknak köszönhetően nem közelíti meg a kapacitás felső határát.

Farkas Örs Forrás: Vogt Gergely/Vogt Gergely

A www.vakcinainfo.gov.hu honlap indulásával kapcsolatban kiemelte, hogy a vakcinához nem a regisztráció sorrendjében jutnak az emberek, először a leginkább veszélyeztetett csoportok kapják meg az oltást.

Elindult a koronavírus oltás előzetes regisztrációja a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon. A vakcina beadása ingyenes és önkéntes.

Közzétette: Farkas Örs2020. december 7., hétfő

Farkas Örs végül hozzáfűzte, hogy a regisztráció folyamatos, a regisztrálók számáról a kormányzat folyamatosan tájékoztatja majd a lakosságot.