Másodfokon pert nyert a Jobbik ellen Farkas Örs

Vágólapra másolva!
A Jobbik még tavaly perelte be Farkas Örsöt azért, mert 2019 februárjában azt mondta, hogy "az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét". Most a bíróság kimondta, hogy nem sértette meg a párt jó hírnevét Farkas Örs.
Vágólapra másolva!

Házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra - írta legújabb bejegyzésében Farkas Örs. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője közölte, tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelte, mert még elemzőként azt mondta 2019 februárjában, hogy "az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét".

A bíróság először egy sajtóorgánum elleni perben jól megállapította, hogy szerintük valótlant közöltem (teszem hozzá, erről már a döntést követően értesültem, engem itt nem hallgattak meg), aminek birtokában a párt könnyedén nyert ellenem első fokon. Bár már itt jeleztem, hogy a Jobbik sosem tett közzé olyan hiteles adatokat, amelyek cáfolnák az általam elmondottakat - tette hozzá.

Farkas Örs elmondta, a győri másodfok viszont most helyretette az ügyet:

Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és álszent okoskodásuk miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra, hogy valaki "megsértette a jóhírnévhez való jogukat" - olvasható a bejegyzésben.