Vágólapra másolva!
A közösségi oldalon egy Star Wars – filmekkel kapcsolatos rajongói felületen próbálkozott be egy pedofilgyanús férfi egy kisfiúnál. Szerencsére a gyerek egyből a szüleihez fordult és nem dőlt be a férfinak – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az egyik csoportban egy 19 éves férfi felháborító üzeneteket írogatott egy 12 éves fiúnak, aki ezt jelezte is a szüleinek. Ők azonnal szóltak az oldal adminjának.

Ezen kívül a többi tagot is figyelmeztették arra, hogy egy pedofilgyanús férfi próbál a gyerekek közelébe kerülni.

Az adminok kitették a csoportból a férfit és bemutattak a beszélgetésből egy részletet bizonyítékként. A férfi olyanokat írt a gyereknek, hogy „ha akarod, leszek a párod". A fiú felhívta a figyelmét arra, hogy ő jóval fiatalabb nála.

Bár innen kitették, elképzelhető, hogy más csoportban folytatja a "vadászást".

"Álmomban nem gondoltam, hogy a gyerekemet egy ilyen ártatlannak tűnő csoportban bármilyen sérelem érheti.

– mondta a fiú apja a Blikknek, akinek két gyereke is tagja ennek a csoportnak. Elmondta azt is, hogy mivel az adminok gyorsan cselekedtek, nem fogják megtiltani a kicsiknek, hogy tagok maradjanak, mert ez az egyik legjobb szórakozásuk.

Azt viszont hozzátette, hogy minden eddiginél jobban fognak figyelni rájuk.

A szakértők szerint sem megoldás a tiltás, mert a gyerekek úgy is megtalálják a módját, hogyan használják az internetet. A fontos az, hogy a szülők és a tanárok figyelmeztessék őket a veszélyekre.