Három napig tudta betartani a lakhelyelhagyást a három embert kizsákmányoló férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi éveken keresztül dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben levő embereket a gyanú szerint. Ezért miután elfogták, az ügyészség indítványozta a letartóztatását. Végül a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit, aki azonban
Vágólapra másolva!

A negyvenkilenc éves férfi a 2017-2020. között három, kiszolgáltatott helyzetben levő férfit dolgoztatott. Ketten a tanyáján, egyikük a háza melléképületben lakott.

Forrás: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség felvétele

Egyikük három millió forintos lakását is úgy íratta át ismerőse nevére, hogy nem fizetett érte. Amikor ugyanez a férfi munka közben megsérült, csak jóval később vitte orvoshoz, amikor már akkora volt a baj, hogy két lábujját is amputálni kellett. Később meg is verte, ezért ő megszökött tőle.

Forrás: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség felvétele

A nyomozó ügyészek indítványt tettek a férfi letartóztatására, miután az egészet felfüggesztett büntetése alatt követte el. A bíróság azonban úgy döntött, hogy a bűnügyi felügyelet elegendő, így előírták neki, hogy Budapestet nem hagyhatja el és hetente háromszor jelentkeznie kell a rendőrségen.

Ő azonban már a harmadik nap megszegte ezt, és Budakalászon találkozott egy, a védelem által tanúként kihallgatni indítványozott emberrel.

A férfi ezzel a bűnügyi felügyelet szabályait rövid idő alatt súlyosan megszegte, ezért az ügyészség ismét indítványozta a letartóztatását.