Az MSZP-t eláruló politikusoknak fontos pozíciókat adott Gyurcsány Ferenc

Szaniszló Sándor, Gyurcsány Ferenc, Kiss László
Vágólapra másolva!
Több, a szocialistákat a közelmúltban elhagyó politikus is bekerült a Demokratikus Koalíció (DK) új budapesti vezetésébe - vette észre az Origo. Gyurcsány Ferenc ezzel ismét odacsapott az MSZP-nek, azt üzenve, megéri árulónak lenni. 
Vágólapra másolva!

Tegnap felállt a fővárosi DK új elnöksége, a testületben több érdekes névvel is lehet találkozni. A szervezet

  • elnöke Trippon Norbert újpesti alpolgármester;
  • alelnöke Bakai-Nagy Zita újbudai alpolgármester, Mustó Géza, Kőbánya alpolgármestere, Élő Norbert XII. kerületi önkormányzati képviselő, és Bedő Kata újpesti alpolgármester;
  • elnökségi tagjai Bollók Istvánné, a DK budafoki választókerületi elnöke, Nemes Gábor XVI. kerületi önkormányzati képviselő, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester és Kiss László óbudai polgármester lett.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a Demokratikus Koalíció budapesti elnökének. Köszönöm az országos elnökség bizalmát, azt igyekszem megszolgálni!" - így kommentálta a felkérést Trippon Norbert, a párt új budapesti vezére a közösségi oldalán.

Kifizette őket

Hálálkodása nem véletlen, hiszen nemrég még egy másik pártot erősített. A politikus tavaly októberben hagyta ott a szocialistákat Gyurcsány Ferenc kedvéért, több újpesti párttársával egyetemben. Bedő Kata korábban szintén az MSZP-ben politizált, Tripponhoz hasonlóan az önkormányzati választást követően váltott pártot.

A DK budapesti vezetésében szintén az MSZP-t elárulók köréhez tartozik Kiss László óbudai, és Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester. Ahogy beszámoltunk róla, a két városvezető furcsa körülmények között lépett át az MSZP-ből a DK-ba. Döntésüknek azért volt különösen nagy jelentősége, mert ezzel módosultak a Fővárosi Közgyűlés erőviszonyai, a DK-nak lett a legnagyobb frakciója a testületben.

Elhagyták az MSZP-t, cserébe pozíciót kaptak Gyurcsány Ferenctől: Szaniszló Sándor pestszentlőrinci, és Kiss László óbudai polgármester tagja lett a DK új budapesti vezetésének Forrás: MTI

Ezzel mind a négyen villámkarriert futottak be, hiszen mindössze pár hónapja politizálnak új pártjukban. Gyurcsány váratlan pozícióba emelésükkel komoly üzenetet fogalmazott meg:

megéri elhagyni az MSZP-t a DK kedvéért.

Ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy Gyurcsány tartja magát a fokozatosság elvéhez: aki előbb hagyta el az MSZP-t, annak magasabb (Trippon elnök, Bedő alelnök), aki később (Kiss és Szaniszló elnökségi tag), annak alacsonyabb tisztséget osztott.