Fidesz: Valljon színt a Momentum, hogy egyetért-e a Czeglédy Csabának kifizetett tízmilliókkal!

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Virágh Előd, az Erzsébetvárosi Fidesz alelnöke arra kéri a helyi Momentumot, hogy amennyiben tényleg komolyan gondolják a korrupció és a túlárazás elleni fellépést, illetve az átláthatóságot, akkor hozzák nyilvánosságra a legutóbbi képviselő-testületi ülésen készült jegyzőkönyvet, amelyből kiderülne, hogy a liberális párt mit is gondol valójában a korábban adócsalásért elítélt DK-s ügyvéd, Czeglédy Csaba 29 + 13 millió forintos megbízásairól, amiket a kerület DK-s polgármesterétől, Niedermüller Pétertől kapott. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, néhány napja 29 millió forint + áfa értékben bízta meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját április 1-je és december 31-e közötti időszakra Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere. A szerződésről az önkormányzat honlapján tekinthetőek meg a dokumentumok.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

A gyurcsányista városvezető rendeleti úton hozta meg ezzel kapcsolatos döntését: a veszélyhelyzet adta lehetőségével visszaélve, egy személyben, a képviselő-testület megkérdezése nélkül.

Nem sokkal ezt követően az is kiderült, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodája egy másik, 13 335 000 forint értékű megbízást is kapott a Niedermüller önkormányzattól az elmúlt hónapokban. Erről itt találhatóak meg a dokumentumok.

Az ellenzéki erzsébetvárosi vezetés döntései a kerületben óriási felháborodást váltottak ki, csütörtökön pedig az arányosság és szükségesség elve alapján

Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálatot rendelt el a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött 29 millió forintos szerződéssel kapcsolatosan.

Információnk szerint csütörtökön online testületi ülést (pontosabban egyeztető megbeszélést) tartott az erzsébetvárosi képviselő-testület, így

a liberális Momentumnak lehetősége lett volna szembesíteni Gyurcsány ügyvédjének, az adócsaló Czeglédy Csabának kifizetett közpénz tízmilliók kérdésével a szintén gyurcsányista megbízó, Niedermüller Péter polgármestert.

Mivel az ülésekről jegyzőkönyvnek kellett készülnie, az Erzsébetvárosi Fidesz alelnöke, a helyi Fidelitas elnöke, Virágh Előd a közösségi oldalán ezért arra kéri a Momentumot,

Az Erzsébetvárosi Momentum eddig nem válaszolt Virágh Előd megkeresésére, tehát a jegyzőkönyvet sem hozták nyilvánosságra.