Kovács Zoltán válasza a Bloomberg véleménycikkére: Ne használjunk kettős mércét!

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,   Kovács Zoltán
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
A magyar kormánnyal szemben használt kettős mércét kifogásolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bloomberg médiavállalat honlapján megjelent véleménycikkre írt válaszlevelében, amelyet eljuttatott az MTI-hez.
Vágólapra másolva!

Andreas Kluth, a Bloomberg szerzője szombati, A koronavírus rávilágított az EU növekvő irrelevanciájára című véleménycikkében „bádogdiktátornak" nevezte Orbán Viktort, Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökét, aki szerinte „kasztrálta az ellenzék, a bíróságok és a sajtó nagy részét", és rendeleti kormányzás bevezetésére használta fel a koronavírus-járványt - emlékeztetett rá Kovács Zoltán.

- folytatta az államtitkár német, svájci és spanyol példákra hivatkozva.

- mutatott rá.

„Kluth egyúttal figyelmen kívül hagyja azt a kényelmetlen tényt, hogy ezek a rendkívüli intézkedések népszerűek a magyarok körében, és csaknem 60 százalékuk véli úgy, hogy meg kellene hosszabbítani őket a világjárvány végéig" - írta levelében az államtitkár.

Kovács Zoltán megjegyezte azt is, hogy

a magyar kormány intézkedéseinek eredményességét Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője is elismerte.