Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ cégfelirat egészségbiztonsági eljárás egészségbiztonsági ellenőrzés ÉPÜLET felirat gyár Samsung SDI gyár
Göd, 2020. január 28. A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet, ahol a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyára épül - írta péntek este közösségi oldalán Szijjártó Péter. A miniszter szerint a világjárvány miatt kulcskérdéssé vált a munkahelyek megvédése, az elveszettek pótlása.
Vágólapra másolva!

A világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem nagyon komoly gazdasági kihívások elé is állítja az országokat - írta péntek este a közösségi oldalon tett begyejzésében Szijjártó Péter, aki szerint kulcskérdéssé vált a munkahelyek megvédése és az elveszett munkahelyek pótlása.

– Ez azonban csak akkor lehetséges, ha újabb és újabb beruházások jönnek létre.

- emlékeztetett a miniszter.

2700 új munkahely jön létre

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, hogy az első ilyen különleges gazdasági övezet Göd városánál jön létre, ahol

a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyára épül.

– A Samsung SDI-nak három gyára van a világon, kettő Ázsiában, egy pedig itt, Magyarországon. Folyamatosan tárgyalunk a vállalattal az eddigi - 1,5 milliárd euró értékű - beruházásának további jelentős bővítéséről, így az elsőként létrejövő különleges gazdasági övezetben a jelenlegi 1600 munkahely megvédése mellett további 2700 jöhet létre hamarosan - írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Azt is hozzátette, hogy a magyar gazdaság újraindításának egyik legfontosabb eleme a Samsung SDI beruházása, mellyel hazánk a hagyományos autóipar után a modern, elektromobilitásra épülő autóipar európai fellegvára is lesz.