Karácsonykor sem csillapodik a szél és az eső

eső szél esernyő Budapest
Budapest, 2018. augusztus 26. A szél kifordítja egy nő esernyőjét a Széll Kálmán téren 2018. augusztus 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Némi havazásra legfeljebb a hegyekben lehet majd számítani, máshol továbbra is az eső és a szél lesz az úr a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.
Vágólapra másolva!

Szenteste napja: Napközben eleinte csökken a felhőzet, lassan a Tiszántúlon is gyengül és megszűnik az eső. Késő délutántól aztán északnyugat felől

újabb csapadéksáv érkezik,

mely szórványosan okoz záporokat, a hegyekben hózáporokat. A kezdetben még erős északnyugati szél estére mérséklődik, de még így is élénk marad. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet délután. Éjfélkor +6, +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Karácsony első napja: Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehet záporeső, a hegyekben hózápor. A legtöbb napsütés északkeleten lehet. Az északnyugati szél ismét több helyen lesz erős. 5-11°C valószínű.

Karácsony második napja: Kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Zápor csak néhol fordul elő.

Csak lassan gyengül az erős szél.

+7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek és szombat: Erősen felhős idő várható, de csak elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor, a hegyekben vegyes csapadék. +3 és +9 fok közé gyengül a felmelegedés.