Karácsonyék saját családtagjaiknak osztogatják a pénzt

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel esett neki a fővárosi és a kerületi kasszáknak a balliberális elit: Karácsonyék elmúlt két hónapja másról sem szólt, minthogy két kézzel szórták a közpénzt a holdudvaruknak, és pozícióba helyezték a köreikbe tartozó személyeket. Az "éhes" ellenzéki politikusok minden gátlásukat félretéve odáig mentek ebben, hogy most már mindenféle szégyenérzet nélkül osztogatják rokonaiknak a tisztségeket. Megnéztük a legdurvább eseteket.
Vágólapra másolva!

Legutóbb azt néztük meg, hogyan szórják magukra a pénzt a balliberális polgármesterek, az átlagemberek kárára. Az ellenzék belterjes politizálásának azonban van egy másik fontos vonulata, mégpedig a rokonok pozícióba helyezése. Az utóbbi napokban több ilyen esetre is fény derült: feleségek, és balliberális politikusgyerekek egész sorát ültették jó fizetéssel járó pozícióba.

Karácsonyéknak két hónap elég volt ahhoz, hogy korrupt kifizetőhelyet csináljanak Budapestből,

ahol a szakmai háttér semmit, a politikai lojalitás viszont nagyon is számít egy-egy tisztség odaítélésénél.

Gyurcsány egyik kedvence kezdte

Elsőként Cserdiné Németh Angéla mutatta meg, hogyan kell egy hozzátartozónak fizetős állást biztosítani. Mihályi Gergő már a tavalyi időközi polgármester-választáson is kivette a részét édesanyja kampányából, egy videóban mozgósított mellette. Az esetből országos felháborodás lett, hiszen erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető volt az akció, főleg úgy, hogy a DK-közeli politikus is megosztotta a kampányfilmet közösségi oldalán. Úgy látszik, a gyermeki támogatásnak meglett az eredménye: Németh javaslatára a helyi képviselő-testület bizalmat szavazott az egyetemista fiatalembernek, a Népjóléti Bizottság külsős tagja lett. Munkájáért, pontosabban bizottsági tagságáért - tiszteletdíjként -

havi bruttó 200 ezer forint fog érkezni a bankszámlájára, ami az öt éves ciklust tekintve 12 millió forintot jelent.

Jól fizető állást biztosított fiának az általa vezetett önkormányzatnál Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület DK-közeli polgármestere Forrás: Facebook

Azóta kiderült, Cserdiné Németh Angéla újabb pozíciót szerzett a fiának, a Népjóléti Bizottsági tagsága mellett a jövőben már a Bölcsődei Érdekképviseleti Fórumban is helyet kap.

Tordai felesége is jól járt

Nemcsak Újpalotán, hanem a II. kerületben is hasonló folyamatok játszódtak le. Az alpári akcióival a népszerűséget hajhászó Tordai Bence felesége sem maradt ki a jóból. Kiderült, hogy Tordainét a helyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külsős szakértőjének tették meg az októberi választás után. Férje ezt el is ismerte a HírTV-nek, akiknek azt mondta,

nem tartja aggályosnak, hogy hozzátartozóját foglalkoztatja az új városvezetés.

Az örökösen a fideszes korrupcióról hazudozó politikus szerint "ez nem egy munkahely, hanem egy politikai tisztség." Mint ismert, a városrésznek az a szocialista Őrsi Gergely a polgármestere, aki az előző ciklushoz képest megnégyszerezte az alpolgármesterek számát, az eddigi egy helyett négy helyettest alkalmaz.

Úgy tűnhet, hogy Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője rosszkedvű, azonban erre semmi oka sincs: felesége nemrég kapott politikai pozíciót a II. kerületi önkormányzat jóvoltából Forrás: Facebook

Gréczynek van, amikor a család az első

Budáról vissza Pestre: Újpesten is váratlanul felbukkant egy jól ismert név. Az önkormányzat hivatalos honlapján jogi tanácsnokként tüntették fel Gréczy Zsoltnak, a Gyurcsány-párt azóta zaklatási botrányába belebukott képviselőjének fiát, Gréczy Mártont. Az ő foglalkoztatása annyira abszurd, hogy nevetséges utólagos magyarázkodásra kényszerültek: Gréczy fia jelen állás szerint nem jogászként, hanem kommunikációs szakterületen dolgozik, Déri Tibor momentumos polgármester mellett. Feladatai közé tartozik a Facebook-megjelenésekkel kapcsolatos teendők ellátása: Erre az tette alkalmassá, hogy állítólag tagja volt Déri kampánystábjának.

Gréczy Zsolt, a DK volt parlamenti képviselője is pénzt szerzett fiának Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

Újpest amúgy is a leggátlástalanabb balliberális kifizetőhely lett: mint emlékezetes, itt lett rendelőintézet-vezető a közgazdász Ungár Klára, és itt neveztek ki a médiacég élére egy antiszemita jobbikos pártkatonát.

A korrupt balliberális elit gátlástalan pénzosztása már most százmilliókba kerül az ellenzéki vezetés alá került városrészek lakosainak.