Kósa Lajost támadják, pedig nem ő szövetkezett az antiszemita Jobbikkal

KÓSA Lajos
Budapest, 2019. november 30. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszél a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán a Bálna Budapest kulturális központban 2019. november 30-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért Kósa Lajos esetleg félreérthető mondatai miatt hétfőn közzétett posztjában. A Fidesz alelnöke a baloldal összefogását kritizálta az antiszemita Jobbikkal a Fidelitas szombati tisztújító kongresszusán elmondott beszédében. Nemcsak a fideszes politikus ítéli el a szokatlan együttműködést: a náci eszméket hirdető, jobbikos Budai Lóránt miatt a zsidó egyházak is tiltakoztak. 
Vágólapra másolva!

"A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek" - írta ki közösségi oldalára Kósa két nappal a Fidelitas kongresszusán elmondott beszéde után. Mint ismert, a Fidesz alelnöke kritizálta a balliberális elit összefogását az antiszemita Jobbikkal. "Lehet azon "meditálni (...) hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal" - fogalmazott.

Nemcsak Kósa Lajos ítéli el a szokatlan összeborulást. Mint ismert, a megismételt jászberényi polgármester-választást az a Budai Lóránt nyerte meg, aki pár évvel ezelőtt Adolf Hitlertől és Szálasi Ferenctől osztott meg gondolatokat közösségi oldalán. A zsidó egyházak a jobbikos politikus megválasztását követően közleményben tiltakoztak személye, illetve a különös fúzió ellen.

A balliberális propagandamédiumok, amelyek most Kósa Lajost támadták, akkor persze, hallgattak. Mint ahogy hallgat még most is a balliberális elit arról: hogyan léphettek szövetségre az antiszemitákkal.

Ahogy Bayer Zsolt írja a Magyar Nemzetben:

Ezt nem én mondom, hanem azok a nemzetközi, „haladó" baloldaliak, akikben maradt még némi becsület és tisztesség (alig vannak)".

Bayer Zsolt felidézi Karinthy Ferenc 1967-es naplójegyzetét, amiben ezt írja: „Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a Párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak."

A rendszerváltás után, ugyanezek az újságírók Izrael-barátok lettek - írja Bayer Zsolt, majd hozzáteszi:

"Aztán az arab (s egyéb iszlám) migráció kezdetével helyreállt az eredeti állapot, a nemzetközi, „haladó" baloldal ismét arabbarát lett, és nekiállt gyűlölni Izraelt, s antiszemitává vált.

Nagyjából ezzel egy időben aztán idehaza nekiláttak beleszeretni a Jobbikba, nekiláttak a kisnyilasok tisztára sikálásának. Hja kérem, a zsidó Péter Gábor is remekül együtt tudott dolgozni az ávósnak átöltözött kisnyilasokkal, szükség volt a „szakértelemre", s az ellenség úgyis közös, legyen szó kommunistáról vagy náciról, mert az ugyanaz, az ellenség mindig közös, úgy hívják, hogy magabíró parasztember és magabíró polgár.

Szóval nekiálltak tisztára sikálni és megszerettetni a Jobbikot, a rendszerváltás történetének egyetlen igazi antiszemita pártját, aztán össze is álltak vele. Mármint a maradékával. Az ávóssá lett nyilasokkal.

És amikor Kósa Lajos ez ügyben értetlenkedik (értsd: hogyan tudnak vajon a zsidók a nyilasokra szavazni?), akkor kijelentik, hogy Kósa az antiszemita.

Nem. Nem Kósa, nem mi álltunk össze a Jobbikkal. Rossz a címzés. Számoljanak el egyszer a lelkiismeretükkel maguk, már ha van maguknak olyan. Amúgy pedig, mennyire is kell komolyan venni, ha ezek antiszemitáznak? Nos, szerintük már Netanjahu is antiszemita, ugye emlékszünk?

Ennyire kell komolyan venni.