Kósa Lajost támadják, pedig nem ő szövetkezett az antiszemita Jobbikkal

2019.12.02. 12:34

Bocsánatot kért Kósa Lajos esetleg félreérthető mondatai miatt hétfőn közzétett posztjában. A Fidesz alelnöke a baloldal összefogását kritizálta az antiszemita Jobbikkal a Fidelitas szombati tisztújító kongresszusán elmondott beszédében. Nemcsak a fideszes politikus ítéli el a szokatlan együttműködést: a náci eszméket hirdető, jobbikos Budai Lóránt miatt a zsidó egyházak is tiltakoztak. 

"A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek" - írta ki közösségi oldalára Kósa két nappal a Fidelitas kongresszusán elmondott beszéde után. Mint ismert, a Fidesz alelnöke kritizálta a balliberális elit összefogását az antiszemita Jobbikkal. "Lehet azon "meditálni (...) hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal" - fogalmazott. 

Nemcsak Kósa Lajos ítéli el a szokatlan összeborulást. Mint ismert, a megismételt jászberényi polgármester-választást az a Budai Lóránt nyerte meg, aki pár évvel ezelőtt Adolf Hitlertől és Szálasi Ferenctől osztott meg gondolatokat közösségi oldalán. A zsidó egyházak a jobbikos politikus megválasztását követően közleményben tiltakoztak személye, illetve a különös fúzió ellen. 

A balliberális propagandamédiumok, amelyek most Kósa Lajost támadták, akkor persze, hallgattak. Mint ahogy hallgat még most is a balliberális elit arról: hogyan léphettek szövetségre az antiszemitákkal.

Ahogy Bayer Zsolt írja a Magyar Nemzetben: Ma a nemzetközi, „haladó" baloldal és a szélsőséges (náci) antifák az antiszemiták. Ezt nem én mondom, hanem azok a nemzetközi, „haladó" baloldaliak, akikben maradt még némi becsület és tisztesség (alig vannak)".

Bayer Zsolt felidézi Karinthy Ferenc 1967-es naplójegyzetét, amiben ezt írja: „Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a Párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak."

A rendszerváltás után, ugyanezek az újságírók Izrael-barátok lettek - írja Bayer Zsolt, majd hozzáteszi:

"Aztán az arab (s egyéb iszlám) migráció kezdetével helyreállt az eredeti állapot, a nemzetközi, „haladó" baloldal ismét arabbarát lett, és nekiállt gyűlölni Izraelt, s antiszemitává vált.

Nagyjából ezzel egy időben aztán idehaza nekiláttak beleszeretni a Jobbikba, nekiláttak a kisnyilasok tisztára sikálásának. Hja kérem, a zsidó Péter Gábor is remekül együtt tudott dolgozni az ávósnak átöltözött kisnyilasokkal, szükség volt a „szakértelemre", s az ellenség úgyis közös, legyen szó kommunistáról vagy náciról, mert az ugyanaz, az ellenség mindig közös, úgy hívják, hogy magabíró parasztember és magabíró polgár.

Szóval nekiálltak tisztára sikálni és megszerettetni a Jobbikot, a rendszerváltás történetének egyetlen igazi antiszemita pártját, aztán össze is álltak vele. Mármint a maradékával. Az ávóssá lett nyilasokkal.

És amikor Kósa Lajos ez ügyben értetlenkedik (értsd: hogyan tudnak vajon a zsidók a nyilasokra szavazni?), akkor kijelentik, hogy Kósa az antiszemita.

Nem. Nem Kósa, nem mi álltunk össze a Jobbikkal. Rossz a címzés. Számoljanak el egyszer a lelkiismeretükkel maguk, már ha van maguknak olyan. Amúgy pedig, mennyire is kell komolyan venni, ha ezek antiszemitáznak? Nos, szerintük már Netanjahu is antiszemita, ugye emlékszünk?

Ennyire kell komolyan venni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK