Kirabolta a barátja, ezért bosszúból eltörte a bordáit

Vágólapra másolva!
Egy 42 éves kiskunmajsai férfi brutálisan megverte a barátját, mert az pénzt lopott az élettársától. 
Vágólapra másolva!

A férfi többször segített alkoholista barátjának, idén tavasszal pedig be is fogadta a kiskunmajsai lakásába. Barátja azonban ezzel durván visszaélt. Június 13-án, amíg a férfi dolgozott,

ellopta az élettársa pénztárcáját, benne 42.000 forinttal, amit szinte azonnal el is költött.

A lopás rövid időn belül kiderült. A férfi két nappal később, június 15-én telefonon számon kérte a barátját. A férfi megígérte neki, hogy a lopott pénzt le fogja dolgozni nála. Ekkor a barátja megengedte neki, hogy továbbra is nála lakjon.

Még aznap vissza is ment a lakásba, ahol az udvaron ismét elnézést kért a történtek miatt és megígérte a férfinak, hogy megadja neki az ellopott pénzt.

Közben megérkezett a férfi részeg bátyja, aki a lopás miatti felháborodása miatt ököllel többször arcon ütötte.

A férfi menekülni kezdett, átugrotta a kerítést, és az utcára szaladt.

A barátja, aki szintén ivott, ezen felbátorodott, utána futott, majd amikor utolérte, elkezdte visszarángatni a ház felé. A férfi próbált szabadulni, mire barátja ököllel fejbe vágta, amitől a jobb oldalára esett a térkövezett járdán. Ezután a barátja megrúgdosta a földön fekvő férfi bal oldalát.

Ekkor azonban közbeléptek a családtagok, hogy leállítsák a verekedést, mire a férfi elmenekült a helyszínről. Mivel rosszul érezte magát és nehezen kapott levegőt, egy rokonától kért segítséget, aki hívta a mentőket. Az orvosok megállapították, hogy

a bántalmazás miatt két bordája is eltört.

A szabadlábon védekező férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség, és javasolja a felfüggesztett börtönbüntetését. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. A barátja ellen lopás miatt, a vádlott bátyja ellen könnyű testi sértés miatt külön nyomozás indult - írja az Ügyészség oldala.