Megtudtuk, jelenleg így áll a lúgos támadó, a volt kórházigazgató ügye

2018.02.22. Lúgos orvos tárgyalás kúria renner erika bene krisztián
Így az ítélethirdetést már anélkül hallgathatta végig
Vágólapra másolva!
Az alkotmánybírósághoz fordult az az egykori kórházigazgató, aki az ítélet szerint lúggal öntött le volt barátnőjét. Ahogy azt az Origo az ügy még folyamatban van. Közben a maradandó sérüléseket elszenvedő nő a Blikknek azt mondta, azt kellene megérteni, hogy ez a férfi az egész társadalomra jelent veszélyt.
Vágólapra másolva!

"Folyamatban lévő üggyel kapcsolatban nem adunk felvilágosítást" – ezt mondta megkeresésünkre az Alkotmánybíróság szóvivője Szántó Georgina.

ítélethírdetés - Háttal a volt kórház igazgató Forrás: Csudai Sándor - Origo

A volt kórház igazgató azután fordult az Alkotmány bírósághoz, hogy jogerős ítélet született az ügyében. A férfi korábban a Kúriához is fordult, ezután másodfokra ugyan visszakerült az ügy, de később ismét elítélték a férfit.

Az ítélet szerint végleg eltiltották az orvoslástól, és 11 év börtönt kapott.

A férfi egészen az alkotmányjogi panaszt azért adta be, mert az eljárásjogi törvény tavaly júliusi módosításával szűkebbek lettek a fellebbezési lehetőségek.

Most úgy gondolja, az alkotmányos jogai sérültek azzal, hogy ez a menekülőút kisebb lett, és az Alkotmánybírósághoz fordult, azt kérve, tárgyalják újra a büntetőügyét.

A jogerős ítélet szerint az egykori orvos 2013-ban volt barátnőjére annak lakásában támadt rá. Előbb elkábított aegy injekcióval, majd maró anyaggal öntötte le, a lábait és a nemi szervét. Mindezt az ítélet szerint azért, mert a nő szakított vele.

mondta Blikknek a megtámadt nő, Renner Erika.

Renner Erika Fotó: Mudra László - Origo

yt - tette hozzá.