Orbán Viktor Prágában - videó

PELLEGRINI, Peter; ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; BABIS, Andrej
Prága, 2019. november 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák kormányfő (j-b) a Kohézió Barátai csoport kormányfői találkozóját megelőző V4-es egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden Prágába látogatott, ahol részt vesz a Kohézió barátai, 17 európai uniós tagállamot tömörítő informális csoport prágai csúcstalálkozóján, amelynek elején a visegrádi országok (V4 - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei egyeztetettek.
Vágólapra másolva!

Az eseményen Orbán Viktor azt mondta, hogy az a tervezet, amelyet ma Európa-szerte vitatnak, a most távozó bizottság javaslata, és annak minden hibáját magán hordozza.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy

- emelte ki.

A kormányfő azt is mondta, hogy

az is igazságtalan, hogy a kohéziós forrásokat csökkenteni akarják úgy, hogy "minél szegényebb valaki, annál több pénzt vesznek el tőle, és minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet".

Az eseményről most a miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára felkerült egy videó is: