Gyenge volt a szappan, ez okozta a megbetegedéseket Hajdúsámsonon

Vágólapra másolva!
Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján - számolt be az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.
Vágólapra másolva!

Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe.

A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint

a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak.

A termék gyártója ellen eljárás indult - hangzott el a híradóban.

Szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.