A börtönből csalt ki több százezer forintot egy férfitól

Vágólapra másolva!
A 35 éves csaló a börtönben ülve, telefonon vert át egy gyomaendrődi férfit, összesen 380 ezer forintot csalt ki tőle. Az ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene.
Vágólapra másolva!

A csaló férfi a szegedi börtönben ült, amikor többször is felhívott egy gyomaendrődi férfit. Álnéven mutatkozott be és egy szerencsejátékokat szervező zrt. munkatársának adta ki magát.

Az hazudta, hogy a férfi 100 ezer forint készpénzt és egy 150 ezer forintos telefont nyert egy sorsolásos játékban.

A nyeremény átvételéhez azonban követnie kellett az utasításokat.

A férfi a csaló kérésének megfelelően elment egy bankautomatához, ahol a tudtán kívül háromszor,

összesen 45 ezer forinttal feltöltötte különböző telefonok egyenlegét, majd 90 ezer forintot küldött el a csaló barátnőjének.

Ezek után, még aznap újra felhívta a férfit és rávette, hogy töltse fel két telefon egyenlegét 15-15 ezer forinttal.

A csaló két nap múlva, délelőtt megint felhívta a férfit azzal az ürüggyel, hogy adminisztrációs hiba történt és újra kell kezdeni a játékot. Rávette, hogy megint töltse fel négy telefon egyenlegét 75 ezer forinttal.

Másnap, július 17-én megint telefonált a börtönben ülő férfi, akkor arra vette rá a gyomaendrődi férfit, hogy küldjön még 65 ezret a barátnőjének, másnap pedig még 75 ezer forintot.

A férfi többszörös és különös visszaesőnek számít, más ügy miatt jelenleg letartóztatásban van.

Az ügyészség az javasolja, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek intézésétől, valamint fizettessék ki vele az okozott kárt és a 220 ezer forintos bűnügyi költséget.