Újabb vicces videót tett közzé a rendőrség

Vágólapra másolva!
Harold évi 3 millió fals hívást fogad a 112 központban. Ezzel kezdik a mindig mosolygó operátorról szóló bemutató videójukat a rendőrök. Minden téves riasztás Haroldhoz fut be, akit ennek köszönhetően senki sem tud megelőzni soha. Egyszerűen mindig ő a hónap legjobb operátora. A rendőrök viszont  nagyon szeretnék, ha nem lenne szükség rá, és senki sem hívná őket téves riasztásokkal. 
Vágólapra másolva!

Harold több mint öt éve éjjel-nappal kezeli a hívásokat a Miskolci Hívásfogadó Központban. Olyanokat, amivel sem a rendőrség, sem a mentők, sem a tűzoltók nem tudnak mit kezdeni.

Forrás: Police

- írták a videó felvezetéseként.

"DE EZ NEM IGAZ! Valójában Harold helyett több száz operátor 3 műszakban fogadja a 112-re érkező hívásokat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba

2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyeknek 63 százaléka fals,

vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását.

Munkatársaink nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 ilyen.

A többinek be sem kellene érkeznie a központba. Minden egyes betelefonálás nagy piros betűkkel jelenik meg a monitorukon HÍVÁS! felirattal. Az az évi 3 millió is, amelyik nem segélyhívás" - olvasható az oldalon, ahol azt is hozzáteszik,

hogy nagyon örülének, ha lenne egy Haroldjuk, de annak még inkább, ha nem lenne szükség rá.