Karácsony Gergely nem csak alkalmatlan, folyamatosan betarthatatlan ígéreteket tesz

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 27. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás győztese sajtótájékoztatót tart a budapesti Városháza előtt 2019. június 27-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás, vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere - mondta Tarlós István - harmadik ciklusára készülő - főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ezt valószínűleg a budapestiek is érzik, a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint ugyanis a fővárosiak többsége továbbra is Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabb főpolgármester-jelöltnek, míg Karácsony Gergelyt a többség alkalmatlannak tartja arra, hogy Budapestet vezesse. Tarlós hangsúlyozta, hogy ő azt ígéri a budapestieknek, amit be is lehet tartani.
Vágólapra másolva!

Tarlós István azt mondta, hogy Karácsony Gergely mindig másról beszél, mint amiről a főpolgármesterség szól, úgy tesz, mintha miniszterelnök- és parlamenti választás lenne.

Állandóan állami kompetenciákat emleget, ahol semmilyen mozgástere nincsen.

Például stadionépítések pénzét ígéri oda kórházaknak, miközben ez a pénz soha nem kerülne hozzá, és ezeket az egészségügyi intézményeket hét éve az állam "elvitte" az egész országban - mutatott rá a főpolgármester, megjegyezve, hogy ő volt az egyetlen városvezető, aki akkor nem írta alá az ezzel kapcsolatos megállapodást.

Hozzátette, hogy

Karácsony Gergely egyáltalán nem ismeri a költségvetést, nincs tisztában azzal, hogy a működési költségvetés mit tesz lehetővé, az utóbbi napok ingyenességről szóló ígéretei pedig már a kétségbeesés jelének tűnnek.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely azt sem tudja, hogy a működési költségvetés mit tesz lehetővé Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tarlós István kábításnak, blöffnek minősítette ezeket az osztogatásról szóló ígéreteket, amelyeket nem lehet komolyan venni, hasonlóak Horváth Csaba 2010-es ingyenesség ígéreteihez, és politikai értelemben "kicsit korrupciós kísérletek" a szavazatokért.

A főpolgármester kijelentette:

ő azt ígéri, amit reálisan be lehet tartani, a kampányban is arról beszél, hogy mit csináltak meg eddig, és mit készítettek elő megvalósításra.

Karácsony Gergely, aki öt éve Zugló polgármestere, egy árva szót nem mond a kerületéről. Ha valaki nem mutatja be hitelesen a saját teljesítményét, akkor ott valami takargatnivalója van - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy

Karácsony Gergely nem járt be a Fővárosi Közgyűlésbe, a bizottsági ülésekre, valamint nem mondott igazat a patkányirtás és a parkolás ügyében sem.

Tarlós István szólt arról is, hogy Karácsony Gergely "igazából nem akar" vitatkozni, szeretné azt a látszatot kelteni, de a vita feltételeit nem is érinti. Esze ágában sincs Puzsér Róbert főpolgármester-jelölttel egy éles vitát lefolytatni - mondta.

Tarlós István a kormány és a főpolgármester együttműködéséről szólva úgy fogalmazott, itt nem arról van szó, hogy szeressem, vagy jóban legyek a kormánnyal, hanem arról: tudjak addig a határig együttműködni, hogy ne égessek fel minden hidat, és ezzel ne okozzak kárt a városnak.

- mondta.

Tarlós beszélt a jövőbeli fejlesztésekről is

A fejlesztésekről szólva a főpolgármester közölte, hogy a közfejlesztési tanácsban elfogadták és megvan a fedezet például

  • a Lánchíd és környékének felújítására,
  • a BKV további nagyarányú járműcseréire,
  • a Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítésére,
  • a nagyszabású kerékpáros fejlesztésekre,
  • a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítésére,
  • továbbá elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése,
  • folytatódnak az árvízvédelemi beruházások.

Ezeken kívül foglalkozni szándékoznak a klímavédelemmel, a fővárosnak van részletes klímastratégiája és zöldinfrastruktúra-fejlesztési programja.

- mondta.

Tarlós István a műsorban kitért Karácsony Gergely - "Vegyük vissza Budapestet! című - plakátjára is, hogy Demszky Gábort próbálja utánozni Karácsony Gergely, aki a volt szabaddemokrata főpolgármester jelszavait is használja "kicsit átfordítva": a tettek embere helyett ő most a megoldó ember.

Továbbá Demszky Gábor körének legszélsőségesebb tagjai a nyílt utcán kampányolnak Karácsony Gergely mellett. Így el lehet gondolkozni azon, hogy kik is akarják visszavenni Budapestet - vetette fel Tarlós István.