Míg a nő elaludt a parkban, a férfi kifosztotta

Vágólapra másolva!
Egy kaposvári férfi kifosztott egy alvó nőt az egyik parkban, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban, még az őrizetbe vétele alatt, bíróság elé állította.
Vágólapra másolva!

Egy nő az egyik, szeptemberi nyárbúcsúztató rendezvényen szórakozott Kaposváron, ahonnan elindult a belvárosba bulizni. Amikor már túl sok alkoholt ivott, taxit akart hívni. Ekkor csatlakozott hozzá a fiatal férfi, akivel inkább gyalog indultak útanak. Elértek a Rippl-Rónai téren található parkba. Leültek egy padra, ahol a nő, beszélgetés közben, egyszerűen elaludt.

A férfi ezt kihasználva átkutatta áldozata táskáját, amiből pénzt, mobiltelefont, ékszert, szemüveget és okiratokat vett ki 50 ezer Ft-ot meghaladó értékben, majd magára hagyta a nőt.

Arra azonban nem számított a férfi, hogy több térfigyelőkamera is rögzíti, amit tesz, így a rendőrség hamar a nyomára bukkant.

A tolvajt elfogták és őrizetbe vették, nem sokkal később pedig bíróság elé is állították.

A Kaposvári Járásbíróság szeptember 13-án tárgyalta az ügyet. A férfit 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását – pártfogó felügyelet elrendelése mellett – 3 évi próbaidőre felfüggesztette.