Márki-Zay Péter még a magyar zászlót is rosszul rakta fel a plakátra

Vágólapra másolva!
Nem az Alaptörvényben rögzített, minden magyar által ismert, tisztelt, szeretett nemzeti zászló szerepel Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester választási plakátjain. A vicc az egészben: a politikus rendszeresen jobboldalinak próbálja magát beállítani. 
Vágólapra másolva!

A Promenad nevű vásárhelyi portál egyik olvasója jelezte, hogy hibásan szerepel a magyar nemzeti zászló Márki-Zay vásárhelyi választási plakátjain. Pedig az Alaptörvény vonatkozó passzusa is körbeírja, hogyan kell annak kinéznie: "három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe." Ezzel szemben a magát jobboldalinak tartó polgármester függőlegesen szerepelteti a nemzeti színeket.

Márki-Zay plakátja gúnyt űz nemzeti érzelmeinkből.

- írta felháborodottan a lap egyik olvasója. Másvalaki pedig a történtek kapcsán megjegyezte: bőven lett volna felület a plakáton a szabályos, vízszintes sávok elhelyezésére, de úgy tűnik, a városvezető a zászlót is csak afféle dizájnelemnek tekinti.

Márki-Zay Péter választási plakátja: nem stimmel rajta a nemzeti zászló Forrás: Promenad

Bár a városvezető rendszerint konzervatív, keresztény, polgári politikusként állítja be magát, nemrég kötött választási szövetséget a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióval.