Elismerték: messze van a ferencvárosi ellenzék a megállapodástól

Csárdi Antal LMP főpolgármester-jelöltje szavaz
Budapest, 2014. október 12. Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje leadja szavazatát az Ifjúmunkás utcai Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolában, a IX. kerületi 41-es számú szavazókörben az önkormányzati választáson 2014. október 12-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudott megegyezni arról az ellenzék a IX. kerületben, milyen feltételek mellett kellene megtartani az előválasztást. Teljes az ellenzéki csőd Ferencvárosban, Baranyi Krisztináék elismerték, messze vannak még attól, hogy egymás kezébe csapjanak. 
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban többször beszámoltunk róla, a tervek szerint augusztus 5.-e és 8.-a között kerül megrendezésre az MSZP–DK–Jobbik támogatását maga mögött tudó korábbi LMP-s, jelenlegi momentumos Jancsó Andrea, illetve a Kétfarkú Kutya párt–LMP–Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt által támogatott Baranyi Krisztina közötti előválasztás. Mint ismert, a IX. kerületben régóta kettéosztott az ellenzék, ami az önkormányzati választás közeledtével csak kidomborodott. Az előválasztás pedig a jelek szerint olaj volt a tűzre.

Messze vannak a megállapodástól

Magyar György ügyvéd az ellenzéki előválasztás főszervezője azt mondta a Népszavának, hogy a voksoláson való induláshoz legalább 200 támogató kell, érvényességi küszöb nem lesz.

Az LMP részéről a tárgyalásokon részt vevő Csárdi Antal, a párt országgyűlési képviselője leszögezte,

a teljes megállapodástól még mindig messze vannak.

A politikus állítását kibontva úgy fogalmazott, az időpontban valóban megegyeztek, de eléjük toltak egy értéknyilatkozatnak álcázott politikai megállapodást, el kellett volna fogadnia az LMP-nek és polgármesterjelöltjének a helyi egyéni jelölteket is.

A Baranyi Krisztina nevében tárgyaló Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő szerint a ferencvárosi ellenzék messze van a megállapodástól Forrás: MTI/Soós Lajos

Ahogy megírtuk, Baranyi Krisztina ennek kapcsán feltételeket szabott: az együttműködő ellenzéki pártok és civil szervezetek ne támogassanak olyan indulót, "aki korábban ellenzéki képviselőként szavazataival a kerületi Fidesz-vezetés hatalmi pozícióit erősítette". A megszűnt Együtt politikusa ezzel arra is utalt, hogy momentumos, ex-LMP-s vetélytársa, Jancsó Andrea a programjával ellentétesen szavazott a helyi parkolásról, valamint számos olyan kérdésben együtt szavazott a kormánypártokkal, amiket korábban bírált.