Fekete-Győr András összekeverte Hadházyval Márki-Zayt

Vágólapra másolva!
A fővárosok összetévesztése után végre megérkezett az ellenzék legújabb saját gyártású terméke, az ellenzéki politikusok összekeverése. Ki más mutatta volna be a produkciót, mint Fekete-Győr András, a Momentum ifjú vezetője, aki Instagram-oldalán nevezte ki Márki-Zay Pétert Hadházy Ákosnak. 
Vágólapra másolva!

Bár Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely balliberális vezetője, és Hadházy Ákos ex-LMP-s képviselő ugyan unokatestvérek, és egy kicsit hasonlítanak is egymásra, de ez nem azt jelenti, hogy egy koradélutáni Instagram-jelöléssel felcserélhetőek lennének. Magyarán a tudomány csütörtök délelőtti állása szerint Márki-Zay Péter nem Hadházy Ákos, és Hadházy Ákos nem Márki-Zay Péter. Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét a jelek szerint nem érdeklik az ilyen szint alatti tudományos bíbelődések, és a következő képet rakta ki Instagram-oldalára.

Forrás: 888/Instagram

A fotón szemmel láthatóan és jól azonosíthatóan - annak ellenére, hogy unokatestvérek, és egy kicsit hasonlítanak is egymásra - Márki-Zay Péter, és nem Hadházy Ákos szerepel, ennek ellenére a Momentum elnöke Hadházy Ákosként azonosította Márki-Zay Pétert. Magyarán - írta a 888.hu -

a Momentum elnöke összetévesztette az ellenzék két ismert politikusát.

Ha a gyerekfenyítést preferáló polgármester, és az MTVA-ban pókemberest játszó képviselő vérkomolyan veszi Fekete-Győr csereberéjét, akkor akár eszeveszett sértődés is lehet a dologból. Bár feltehetően nem ez lenne a helyes út, hiszen a Momentum ifjú vezérének volt már életében pár apróbb tévesztése, így a személycserés akciójának sem biztos, hogy akkora feneket kellene keríteni. Korábban ugyanis

  • nem tudta, mennyibe került egy liter tej,
  • fővárosi helyismeretei sem verdesték az eget, és
  • még azt a bravúrt is megcsinálta, hogy a tavalyi ellenzéki tüntetések kellős közepén nem tudta felsorolni az ellenzék követeléseit.

Az pedig Fekete-Győr időzítését dicséri, hogy a politikuscserére akkor kerített sort, amikor azok összevesztek. Csütörtök reggel érkezett a hír, hogy széthullóban van Márki-Zay mozgalma, többek között Hadházy is kilépett a szervezetből.