Szanyi Tibor: Egyesült a DK és az MSZP

SZANYI Tibor
Budapest, 2019. május 26. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Egyesült a DK és az MSZP – ezt állítja a Hír TV birtokába került levelében Szanyi Tibor, a szocialisták volt európai parlamenti képviselője. A pártja számára katasztrofálisan végződő májusi választás óta nem ez volt az első alkalom, hogy a politikus élesen bírálta pártja vezetőségét a nyilvánosság előtt.
Vágólapra másolva!

Újabb nyílt levélben fordult Szanyi Tibor a szocialista párt vezetéséhez, arra várva a választ, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával.

– szögezte le írásában az MSZP alelnöke, aki ennek kapcsán rámutatott arra, hogy Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjában a magyar delegációt a DK-s Molnár Csaba vezeti majd.

A bukott EP-képviselő kifogásolta, hogy őt nem értesítették az európai választások és az új parlamenti ciklus kezdete között a régi és új képviselők együttesen delegációértekezletéről.

A Hír TV az ügy kapcsán megkérdezte a szocialisták választmányi elnökét: lehet-e következménye Szanyi Tibor leveleinek, azonban egyelőre érdemi válasz nem érkezett. A konzervatív-polgári televízió az MSZP elnökét is megkereste az újabb Szanyi-levéllel kapcsolatban, hasonló eredménnyel.

Budapest, 2019. május 26. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szanyinak a májusi EP-választás óta ez már a harmadik nyílt levele, amelyben keményen támadja a Tóth Bertalan-féle pártvezetést.

  • Június elején az ATV internetes felületén megjelent írásában élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezve pártját, amely szerinte nem alkalmas az országgyűlési képviseletre.
  • Június közepén szintén a balliberális televíziónál landolt nyílt levele, amelyben végigvette, milyen tényezők vezettek az MSZP összeomlásához.

Ugyanakkor az mindenképpen hozzátartozik a történethez, hogy Szanyiban egy jó adag csalódottság is lehet, hiszen nem sikerült újrázni Brüsszelben. Mint ismert, az MSZP és a Párbeszéd a közös listával mindössze egyetlen mandátumot szerzett, amit egy párton belüli vitát követően a listán jobb helyen szereplő Ujhelyi István kapott meg.