Megrázó részletek derültek ki a várpalotai kettős gyilkosságról

2019.05.15. 14:19

A vádirat szerint a 40 éves férfi tavaly a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb lányt. Utóbbi miatta hagyta ott a barátját, kétéves gyereküket azonban magával vitte. A nő azonban megbánta a döntését, és néhány hónap múlva megmondta a férfinak, hogy szakítani akar, két nappal később pedig a gyerekével együtt a volt élettársához költözött. A vád szerint a gyilkos ezt nem tudta feldolgozni, ezért ölte meg a nőt és kisgyerekét.

A férfi nem tudott belenyugodni, hogy a nő elhagyta, folyamatosan kereste. A nő végül beleegyezett abba, hogy találkozik a férfival, amikor visszamegy a nála maradt holmikért.

A férfi késő délután érkezett a házhoz. A nő már ott volt, és azt mondta, fáj a feje, mire

a férfi a kanapé mellé térdelt, és a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg a nő meg nem fulladt.

Ekkor ment be a szobába a kétéves gyerek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A férfi a gyereket megragadta, a gyerekszobába vitte, és egy konyhakéssel a földön fekvő gyereket mellen szúrta. A kisgyerek a vérzéses sokk következtében meghalt.

A férfi, hogy a gyilkosságokat rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte, és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a férfi életfogytiglant kapjon.