Családi nappal népszerűsítik a nevelőszülői programot a Várkert Bazárban

Fülöp Attila
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) zenei gálával egybekötött családi nappal népszerűsíti Befogadlak nevű nevelőszülői programját május 19-én, vasárnap a Várkert Bazárban - jelentette be a szociális ügyekért felelős államtitkár szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavaly ősszel elindított programmal

a nevelőszülői hivatás szépségeire és a gyerekvédelem fontosságára akarják felhívni a társadalom figyelmét.

A gyerekvédelem feladata, hogy azoknak a gyerekeknek is biztosítsa a szerető családi közeget, akiket valamilyen okból kiemeltek saját családjukból - mondta az államtitkár.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Forrás: kormany.hu

Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának főigazgatója szintén hangsúlyozta, az a céljuk, hogy minden gyermek családban, személyre szabott törődés mellett tudjon felnőni.

- fejtette ki az intézményvezető.

A sajtótájékoztatón Dandó Zoltán, a Befogadlak nevelőszülői program hivatalos dalának szerzője, valamint két énekese, Kollányi Zsuzsi és Oláh Gergely is azon reményének adott hangot, hogy minél többen vesznek részt a családi napon. A szervezők közölték, hogy a zenei gálán Janicsák Veca és Szolnoki Péter is fellép majd.